Λευκορωσία: Άλλαξαν όνομα τα πρώην McDonald’s  στην χώρα σε «Mak.by»

Λευκορωσία: Άλλαξαν όνομα τα πρώην McDonald’s  στην χώρα σε «Mak.by»
 Άλλαξαν όνομα τα πρώην McDonald’s  στην χώρα σε «Mak.by»

Τα καταστήματα που κάποτε ανήκαν στα McDonald’s στη Λευκορωσία άλλαξαν όνομα και πλέον ονομάζονται «Mak.by», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος τα αγόρασε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία αποχώρησε πριν από λίγο καιρό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οπότε τα καταστήματα πέρασαν σε νέους ιδιοκτήτες, τόσο εκείνα στη Λευκορωσία, όσο και εκείνα στη Ρωσία.

Τα ρωσικά ονομάστηκαν «Vkusno & tochka» και ενώ θα λέγονταν έτσι και στη Λευκορωσία, τελικά αποφασίστηκε να αλλάξει η ονομασία, για να μην υπάρχει κάποιος συσχετισμός.

Λευκορωσία: Άλλαξαν όνομα τα πρώην McDonald’s  στην χώρα σε «Mak.by»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε αποκαλύψει ότι παρενέβη προσωπικά στη διαδικασία μετονομασίας, παρότι το φθινόπωρο είχε εκφραστεί με απαξιωτικά σχόλια για την αλυσίδα που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

«Κι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε όσα και τα McDonald’s -για όσους το επιθυμούν- και ακόμη καλύτερα! (…) Λέτε να μην έχουμε κανέναν που να μπορεί να κόψει ένα ψωμάκι στη μέση και να χώσει ανάμεσα ένα κομμάτι κρέας, πατάτες και λίγη σαλάτα;», έλεγε τότε.