Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece και του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, προχώρησε σε δήλωση.

Σας παραθέτουμε την δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς, την υπέρτατη αυτή αξία που προσδιορίζει την αθρώπινη οντότητα. Σήμερα τιμούμε και ευχαριστούμε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, για τους οποίους η προσφορά στον συνάνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί πράξη που καθορίζει την ύπαρξή τους.

Στα πρόσωπα όλων αυτών τιμούμε τους αφανείς ήρωες στην υγεία, στην δασοπροστασία, στην αυτοδιοίκηση, σε όλους τους στίβους κοινωνικής δράσης, οι οποίοι δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της αλληλεγγύης.

Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελεί απάντηση στη κοινωνική αποξένωση, στις παθογένειες του ατομισμού, στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης.Ο προσκοπισμός, οι εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, οι εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας, οι εθελοντικές ομάδες προστασίας των ζώων, οι εθελοντές αιμοδότες, που απαρτίζουν συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα ενός ευρύτατου εθελοντικού φάσματος.Είναι γεγονός ότι στην πατρίδα μας, ο εθελοντισμός τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η υγειονομική κρίση που τη διαδέχθηκε, πυροδότησαν την πηγαία διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο από πολλούς συμπολίτες μας. Αυτό το εθελοντικό ρεύμα θέλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ως νέα δημοτική Αρχή θέλουμε να δώσουμε οργανωμένη υπόσταση στο εθελοντικό κίνημα. Μέσα από ένα μητρώο εθελοντών θα μπορέσουμε με οργανωμένο τρόπο να διαχειριστούμε ένα δίκτυο εθελοντών στους τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος, της πρόνοιας, το οποίο θα μπορεί να δρα εποικοδομητικά για το κοινωνικό σύνολο».

Δελτίο Τύπου Αθήνα, 05 Δεκεμβρίου 2022