Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών

Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών
Μήνυμα Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών

Με επίκεντρο τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών, η Πρόεδρος του Δικτύου για την Προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην Ελλάδα SDG 17 Greece, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, απευθύνει μήνυμα.

Σας παραθέτουμε το μήνυμα:

«Η ιδρυτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών καθίσταται κρίσιμη περισσότερο από ποτέ, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, για τον τερματισμό των συγκρούσεων που υπονομεύουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, την παγκόσμια ειρήνη και την πρόοδο των λαών.

Όλοι όσοι υπηρετούμε τα ιδανικά των Ηνωμένων Εθνών, οφείλουμε να συνεχίσουμε αμείωτα και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για τη μείωση των ανισοτήτων και την υπεράσπισητων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε  μεγαλύτερη ώθηση στην ειρήνη για να πετύχουμε μία παγκόσμια εκεχειρία. Πρέπει, επίσης, να κάνουμε ειρήνη με τον πλανήτη μας.

 Η κλιματική έκτακτη ανάγκη απειλεί την ίδια τη ζωή. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μας προσφέρουν ένα εμπνευσμένο σχέδιο  για να ανακάμψουμε καλύτερα και να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις. Με την παγκόσμια αλληλεγγύη και συνεργασία μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Τα Ηνωμένα Έθνη είμαστε όλοι εμείς. Μαζί, ας υποστηρίξουμε τις διαρκείς αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ας περιφρουρήσουμε την πρόοδο που κάναμε για δεκαετίες υλοποιώντας το κοινό όραμά μας για έναν καλύτερο, δικαιότερο κόσμο για όλους».

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 24 Μαρτίου 2022