Μήνυμα Μ. Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Μήνυμα Μ. Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
Μήνυμα Μ. Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, η εκπαιδευτικός φιλόλογος, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, απευθύνει μήνυμα.

Σας παραθέτουμε τo μήνυμα Μ. Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς, στις ανάγκες και στα προβλήματά τους. Τιμά το πολύτιμο και πολυεπίπεδο έργο τους, αναδεικνύει τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως διαμορφωτή της νέας γενιάς μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον προκλήσεων. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται σε μία στείρα διδακτική εμπειρία, αλλά είναι πολύπλευρα μορφωτικός και διαπλαστικός ανθρώπων και προσωπικοτήτων για αυτό και η εκπαιδευτική προσφορά δύσκολα αποτιμάται. Μέσα από τον συμβολισμό αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας καταδεικνύεται η σημασία του σχολείου και των εκπαιδευτικών στις σύγχρονες κοινωνίες και η αξία της ορθής διαπαιδαγώγησης που ξεδιπλώνει την εμπιστοσύνη, τις δεξιότητες, την ασφάλεια, την αυτοεκτίμηση, την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και όλες τις αξίες που γονιμοποιούν το εκπαιδευτικό έργο.

Κόντρα στα διαχρονικά προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί ο σημερινός Έλληνας εκπαιδευτικός, όπως οι ελλείψεις σε σχολικό εξοπλισμό και προσωπικό, η απουσία ενός σαφούς και σταθερού πλαισίου εθνικής εκπαιδευτικής πολιτικής, η εργασιακή αβεβαιότητα σε συνδυασμό με τις συμπεριφορικές δυσλειτουργίες που συχνά αντιμετωπίζουν μέσα στις αίθουσες, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να λειτουργήσουν ως “κυματοθραύστες” των κινδύνων που παραμονεύουν γιατην ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών».