ΣΠΑΠ: Μήνυμα του Πρόεδρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

ΣΠΑΠ: Μήνυμα του Πρόεδρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Μήνυμα του Πρόεδρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Το δικό του μήνυμα έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

ΣΠΑΠ: Μήνυμα του Πρόεδρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά  το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος έδωσε το δικό του μήνυμα:

«Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου καθώς όλα τα όντα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή. Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μας. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδα και προστασία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση. Για κάποιους ανθρώπους δυστυχώς τα ζώα δεν είναι πάρα ένα “αξεσουάρ” για άλλους βέβαια παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους. Εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί καθώς κάθε μόλυνση ή καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία. Η κοινωνία έχει υποχρέωση να προστατεύει τα ανυπεράσπιστα μέλη της. Μόνο μέσα από την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόσμος, όπου τα ζώα θα τυγχάνουν καλής διαβίωσης. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της κακοποίησης των ζώων.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ Πεντέλη, 4Οκτωβρίου 2022