Μήνυμα της Μ. Σταυράκη Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Μήνυμα της Μ. Σταυράκη Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Μήνυμα της Μ. Σταυράκη Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, η Πρόεδρος του Δικτύου για την Προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη απευθύνει μήνυμα τονίζοντας πως η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Οι ηλικιωμένοι σήμερα περισσότερο από ποτέ συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη αφού στην εποχή μας έχουν έναν ολοένα και περισσότερο δημιουργικό ρόλο μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που προσφέρουν στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Σας παραθέτουμε το μήνυμα:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Μας υπενθυμίζει την ξεχωριστή προσφορά των γονιών, των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Μας υπενθυμίζει τον σεβασμό που τους οφείλουμε, το ενδιαφέρον και την κατανόηση που χρειάζεται να επιδεικνύουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υποστηρίζοντας το δικαίωμά τους να ζουν με ποιότητα και αξιοπρέπεια.  Οι ηλικιωμένοι σήμερα περισσότερο από ποτέ συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη αφού στην εποχή μας έχουν έναν ολοένα και περισσότερο δημιουργικό ρόλο μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που προσφέρουν στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Ως κοινωνία έχουμε χρέος να αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία τους ανθρώπους αυτούς που χρόνο με τον χρόνο καθίστανται όλο και πιο ευάλωτοι. Έχουμε καθήκον να φροντίζουμε για την υγεία, την ασφάλειά και το δικαίωμά τους να είναι δραστήριοι και δημιουργικοί. Στους ηλικιωμένους δεν αρμόζει ο παροπλισμός, αλλά η ενθάρρυνση για νέα ξεκινήματα στη ζωή τους. Είναι πηγή ζωής και έμπνευσης για τις νεότερες γενιές και τους θέλουμε δίπλα μας υγιείς και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας».

 

Δελτίο Τύπου Μαρούσι, 01 Οκτωβρίου 2022