Χαλάνδρι: Μήδεια του Ευριπίδη, στη Ρεματιά

Χαλάνδρι: Μήδεια του Ευριπίδη, στη Ρεματιά
Μήδεια του Ευριπίδη, στη Ρεματιά  – Μήδεια του Ευριπίδη, στη Ρεματιά Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη  και τους ανθρώπους της

Τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου και την ίδια στον ομώνυμο ρόλο, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 3 Αυγούστου. Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο μικρό Άνεσις

( https://www.youtube.com/watch?v=vABCzRr4H98 )και αφιερώνεται από τους συντελεστές στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη, ο οποίος υπήρξε βασικός συνεργάτης για τη συνολική αισθητική της.

Χαλάνδρι: Μήδεια του Ευριπίδη, στη Ρεματιά
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση αντλούμε από το σημείωμα της σκηνοθέτιδας:

«Η Μήδεια είναι μία μεγάλη κιβωτός που μας διέσωσε το πλήρες φορτίο του ιστορικούπάθουςεκείνωντωνκαιρώνδιαμέσουτωναιώνων» γράφειοΑλέξηςΔιαμαντόπουλος.

Προδίδονταιοιόρκοιγιαειρήνη,τομίσοςκυριαρχεί,οινεαροίΈλληνεςτης  εποχήςπήγαινανκυριολεκτικάαπόπόλεμοσεπόλεμο,γενιέςχανόντουσανυπηρετώνταςυπερφίαλασχέδιαεπέκτασηςκαιπλουτισμού.

ΤοψυχολογικόκλίματηςΜήδειαςείναιτομίσος.Εξελίσσεταιέναςεφιάλτης,προσγειωμένοςστοεπίπεδοτουκρεβατιού,τουπροδομένουέρωτα,ακριβώςόπωςσταόνειρα.

«Τώρα κυβερνά το μίσος και η αγάπη αρρώστησε». Αυτή η φράση ακούγεται στην έναρξητουέργου. Τόσο αναγνωρίσιμη σε μας γιατί οι  καιροί  είναι  ταραγμένοι  και  στις  μέρες μας.

Σχεδιάζοντας την παράστασή μας, το να ανιχνεύσουμε τον μηχανισμό που πυροδοτεί τηνέκρηξητωνδυνάμεωντουθανάτου,κόντρασεκάθελογική,σεκάθεανάχωμαπουστήνειοπολιτισμόςαπέναντίτους,είναιγιαμαςοπρώτοςστόχος.

Όπως και το να υπογραμμίσουμε τον αφανισμό των παιδιών, της νέας γενιάς ανάμεσα στις συμπληγάδες του εγωισμού και της αλαζονείας των ενηλίκων.

Συντελεστές

Μετάφραση:ΚάτιαΓέρου,ΑντώνηςMorganΚωνσταντουδάκης,Νίκος Νίκας                                                                               Σκηνοθεσία:ΚάτιαΓέρου

Σκηνογραφία:ΚυριάκοςΚατζουράκης,ΝίκοςΠολίτης                                                              Κοστούμια:ΕυαγγελίαΚρητικοπούλου

Κίνηση:ΒρισηίδαΣολωμού

Ηχητικόςσχεδιασμός:ΚυριάκοςΚατζουράκης,ΙωάνναΜπιτούνηΜουσικήτρέιλερ:ΜάνοςΑχαλινωτόπουλος

Σχεδιάστριαφωτισμού:ΜελίναΜάσχα

Βοηθοίσκηνοθέτη:ΕβελίναΘωμοπούλου,ΓεωργίαΣωτηριανάκουΠαραγωγή:t-shOrt,ΚυριάκοςΧατζημιχαηλίδης

Οργάνωσηπαραγωγής:ΛίναΦούντογλου

Παίζουν:ΚάτιαΓέρου,ΝίκοςΝίκας,ΑλέξανδροςΣωτηρίου,ΛίναΦούντογλου

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr  – Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαλάνδρι, 1/8/2022