Σ.Π.Α.Π: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδρομής καθαρισμών και αποψιλώσεων

Σ.Π.Α.Π: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδρομής καθαρισμών και αποψιλώσεων
Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδρομής καθαρισμών και αποψιλώσεων

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδρομής καθαρισμών και αποψιλώσεων  περιοχών στους Δήμους Αρτέμιδας-Σπάτων, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αμαρουσίου, Παλλήνης, Ραφήνας -Πικερμίου και Γαλατσίου

Σ.Π.Α.Π: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδρομής καθαρισμών και αποψιλώσεων

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο συνδρομής  καθαρισμών και  αποψιλώσεων  περιοχών στους Δήμους  Αρτέμιδας-Σπάτων, Λυκόβρυσης Πεύκης, Αμαρουσίου, Παλλήνης, Ραφήνας -Πικερμίου και Γαλατσίου και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τουςκαθαρισμούς ξερών χόρτων, κλαριών σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές στους Δήμους – Μέλη του, και συγκεκριμένα στους δήμουςΧαλανδρίου και Πεντέλης, με υπαλλήλους που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό. Οι εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π. καθαρίζουν και αποψιλώνουν τα σημεία που τους υποδεικνύονται από τα στελέχη των Δήμων – Μελών.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. , Αντιδήμαρχος Πεντέλης και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και  της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας έχει εκπονήσει και υλοποιεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους τους Δήμους Μέλη.  Φέτος λόγω της Κλιματικής Κρίσης και των Καιρικών Συνθηκών που επικράτησαν τον χειμώνα έχει ευνοηθεί η πολύ μεγάλη ανάπτυξη χόρτων τα οποία έχουν ξεραθεί και αποτελούν τεράστια ποσότητα εύφλεκτης ύλης σε ολόκληρη την Αττική. Ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί καθαρισμούς και αποψιλώσεις με εντατικούς ρυθμούς, σε επίκαιρα αστικά και περιαστικά σημείατων Δήμων – Μελώνμας με συμβασιούχους υπαλλήλους που τους έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό, με στόχο των καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών.

Σ.Π.Α.Π: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδρομής καθαρισμών και αποψιλώσεων

Χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Σ.Π.Α.Π. και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα και μέσο προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αστικές και περιαστικές περιοχές μπορούμε αλλά και για να προετοιμαστούμε σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο. Συνεχίζουμε να φροντίζουμε το περιβάλλον όλο το έτος, με διάφορους τρόπους, όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει.  Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την προστασία του Πεντελικού αλλά και των Δήμων – Μελών μας.

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις και στους άλλους δήμους – μέλη μας προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση μπορούμε και να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων Μελών και του Πεντελικού μας.»

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ Πεντέλη, 21Ιουνίου 2022