Μαρούσι: Ο Δήμος διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Γκράφιτι στις 28 και 29 Μαΐου στο SkateParkτης πόλης, με θέμα την «Ειρήνη»

στις 28 και 29 Μαΐου στο SkateParkτης πόλης, με θέμα την «Ειρήνη»
Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Γκράφιτι στις28 και 29 Μαΐου στο SkateParkτης πόλης, με θέμα την «Ειρήνη»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα προσκαλούν τους Μαρουσιώτες και τους λάτρεις της τέχνης Γκράφιτι στο 1ο Φεστιβάλ Γκράφιτι του Δήμου Αμαρουσίου.

Μαρούσι: Ο Δήμος διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Γκράφιτι στις 28 και 29 Μαΐου στο SkateParkτης πόλης, με θέμα την «Ειρήνη»

Το Φεστιβάλ είναι διήμερο και θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Μαΐου 2022 στο SkatePark(Αμαρυσίας Αρτέμιδος και  Πιτταρά πλησίον ΟΑΚΑ) από τις 11.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.και έχει ως κεντρικό θέμα την «Ειρήνη».

Οι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ θα είναι οι:

Fenok Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το graffiti το 2012. Εισήχθη το ακαδημαϊκό έτος 2016 στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ της Σχολής Καλών Τεχνών και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και festivals.

GeraΠολύ γνωστός και διακεκριμένος καλλιτέχνης στο χώρο του graffiti, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ διεθνούς φήμης.

RTMΟΝΕ Έφηβος ακόμα γνώρισε την κουλτούρα του graffiti, η οποία όρισε τη διαδρομή του σαν graffiti writer, σπουδαστή αρχιτεκτονικής και street artist. Είναι συνιδρυτής του δημιουργικού studio “Imaginary Rooms”, που βασικό του στόχο αποτελεί η διάδραση μέσω Εργαστηρίων Ζωγραφικής σε παιδιά (Graffiti, Doodle Art, Character design, Εικονογράφηση), η δημιουργία Τοιχογραφιών , Εικονογραφήσεων και Graffiti Εκδόσεων (όπως το Faces n Chases).

SenorΛάτρης του antistyler και πρωτοπόρος στο είδος του.

Θα συμμετάσχουν επίσης οι SHK,Bush, Tuiyo, Dajlfix, Vic,Bolar, Eliot, Vomeαλλάκαι άλλοι καλλιτέχνες νέοι στο χώρο αλλά με ιδιαίτερο ταλέντο.

Το φεστιβάλ θα ντυθεί με τους  ήχους της Hip Hop, Jungleκαι άλλων ειδών μουσικής  με την παρουσία γνωστών DJs, ενώ γνωστοί RollerSkatersκαι Skateboarders θα δώσουν ειδικές παραστάσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

1ηημέρα 28/05/2022

11.00 μεταφορά προσχέδιου στις επιφάνειες που θα ζωγραφιστούν. Πρώτη ιδέα της συνολικής εικόνας που θα πάρουν τα σχέδια. Μουσική hiphop κ.λπ. καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

11.00 -14.00Ο Παναθλητικός όμιλος Καλλιθέας, «Έσπερος» θα παρουσιάσει τα αθλήματα των αγωνιστικών πατινιών  και Skateboard.

13.00 χρωματισμός κυρίου όγκου επιφανειών.

13.30 LiveDJsset

15.00 –19.00 υλοποίηση σχεδίου

17.00-20.00H ομάδα Freestyle skates του Powerskate, η οποίααποτελείται από τους καλύτερους Έλληνες πατινέρ στο χώρο του freestyle,  θα κάνει παρουσίαση ατομικών και συγχρονισμένων κινήσεων καθώς και χορευτικών φιγούρων από τους αθλητές. Η κίνηση τους θα είναι βασισμένη γύρω από κονάκια αλλά και σε ελεύθερο σχηματισμό.

 

2ηημέρα 29/05/2022

11.00 θα γίνει η προετοιμασία των χρωμάτων.

12.00 Ολοκλήρωση σχεδίων και προσέλευση νέων καλλιτεχνών που θα ζωγραφίσουν τους «ανοιχτούς τοίχους».

13.00LiveDJsset

17.00-20.00Tα “Patinia”το μεγαλύτερο Community με RollerSkates στην Ελλάδα θα είναι μαζί μας δείχνοντας εντυπωσιακά Tricks στη ράμπα και χορευτικά σε 8 ρόδες. Μαζί τους οι Cityskaters!

Επίσης και τις δύο μέρες γνωστοί rappers* θα διαθέτουν τα ρούχα τους. Merch and clothing bazaar από Hot box και Hoodie Dogs.

*Rappers:Lobo, Novel 729, TinyJackal, Thanasimos, Zografos, Hgemonas, Στοίχημα, ΛόγοςΤιμής, UltraBlackFunk, FerDeLance, Zoro&BuzzκαιUnderzero.

 

                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι,20 Μαΐου 2022