Κηφισιά: Είμαστε αντίθετοι στην λειτουργιά νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό Όρος

Κηφισιά: Είμαστε αντίθετοι στην λειτουργιά νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό Όρος
Είμαστε αντίθετοι στην λειτουργιά νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό Όρος τόνισε σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Με αφορμή τη νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (25/2/2022) για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τονίζει σε ανακοίνωση του είμαστε αντίθετοι στην λειτουργιά νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό Όρος.

Κηφισιά: Είμαστε αντίθετοι στην λειτουργιά νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό Όρος

Γιώργος Θωμάκος: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία του Ιερού Βουνού και του περιβάλλοντος»

Συγκεκριμένα τόνισε πώς η  έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση – χαρτογράφηση. στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων μας βρίσκει αντίθετους.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου:   

«Ενιαία είναι η θέση του Δήμου Κηφισιάς και των όμορων Δήμων Διονύσου και Πεντέλης καθώς και του ΣΠΑΠ για τη μη λειτουργία νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό όρος.  Η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση – χαρτογράφηση. στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων μας βρίσκει αντίθετους.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία του Ιερού Βουνού και του περιβάλλοντος. Εργαζόμαστε έτσι ώστε τα αρχαία λατομεία μαρμάρου της Πεντέλης να αξιοποιηθούν πολιτιστικά και να προσφέρουν νέες προοπτικές επιχειρηματικής- τουριστικής δράσης στις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούμε τους Δήμους μας και το τραυματισμένο βουνό της Πεντέλης από λατομεία και πυρκαγιές.»