Χαλάνδρι: Ο δ/ντης του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι: Ο δ/ντης του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ στο Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου
Ο δ/ντης του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου

Τον δ/ντή του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Fundamental Rights Agency – FRA), κ. Michael o Flaherty και την Περιφερειακή Ομάδα Δράσης της Αττικής*, υποδέχτηκε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Ευθυμίου, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.

Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου

Ο κ. Michael o Flaherty, ο οποίος συνοδευόταν από τον επιστημονικό σύμβουλο του Οργανισμού κ. Ιωάννη Δημητρακόπουλο, ξεναγήθηκε στο χώρο του Παραρτήματος και ενημερώθηκε από τα στελέχη του και την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ψυχολόγο, κ. Μαρία Γληνού, για τις δράσεις και τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί έως και σήμερα.

Παρουσιάστηκαν δράσεις και καλές πρακτικές σε θέματα κοινωνικής ένταξης, στέγασης, εκπαίδευσης, υγείας και απασχόλησης, ενώ έγινε αναλυτική αναφορά στη βούληση του Δήμου Χαλανδρίου για την οριστική επίλυση του θέματος με τον καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο, με ολιστική προσέγγιση και στόχο την ουσιαστική ενσωμάτωση των οικογενειών μέσα στον αστικό ιστό.

Στη συνάντηση, η οποία οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη,  συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών κ. Κώστας Παϊτέρης.

Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου

Στην συνέχεια η Ομάδα Δράσης και οι εκπρόσωποι του FRA συνοδευόμενοι από διαμεσολαβήτρια του Παραρτήματος πραγματοποίησαν επίσκεψη στον καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

«Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να γίνουν, αλλά με ενθαρρύνουν οι προσπάθειες των ελληνικών αρχών και της κοινότητας των Ρομά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, χρησιμοποιώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα ως οδικό χάρτη», σημείωσε ο δ/ντής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, κ. Michael o Flaherty, από τον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι.

* Η Ομάδα Δράσης για την Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης των Ρομά υλοποιείται στο πλαίσιο της νέας εθνικής στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά 2021- 2030, η οποία συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ