Μαρούσι : Διαδικτυακή συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Περιβαλλοντικό, Φιλοζωϊκό, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ)

Μαρούσι : Διαδικτυακή συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Περιβαλλοντικό, Φιλοζωϊκό, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ)
Διαδικτυακή συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Περιβαλλοντικό, Φιλοζωϊκό, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ) – Ανοιχτή πρόσκληση για ενίσχυση του εθελοντισμού για τα αδέσποτα της πόλης

Θ. Αμπατζόγλου: «Ενισχύουμε τις δομές μας για την υποστήριξη των αδέσποτων– Καλούμε τους εθελοντές να συνδράμουν το δύσκολο αυτό έργο»

Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ)

Συνάντηση πραγματοποίησε ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 10Ιανουαρίου 2022 με την Πρόεδρο Μαριάννα Ζερβάκη και τα μέλη του  Περιβαλλοντικού, Φιλοζωϊκού, Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου(ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ), παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Στέφανου Τσιπουράκη και του Αντιδημάρχου Εθελοντισμού& Νέας Γενιάς Γιάννη Ιωαννίδη.

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η διαχείριση των αδέσποτων της πόλης – κυρίως γατών. Ο Δήμαρχος αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έχουν παρατηρηθεί από το νεοσύστατο και παράλληλα πολύ δραστήριο Σύλλογο, στη συνέχεια παρουσίασε τις πολιτικές του Δήμου για το θέμα αυτό αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών για το καταφύγιο αδέσποτων που θα κατασκευαστεί στο Μαρκόπουλο Αττικής και για το οποίο ο Δήμος έχει βασικό ρόλο και για τις ενέργειες όπως αύξηση κονδυλίων προκειμένου για την υποστήριξη των φιλοζωϊκών δραστηριοτήτων.

Μεταξύ άλλων Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Ο ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ επιτελεί ένα σημαντικό έργο. Καταγράψαμε τις παρατηρήσεις τους και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και του νόμου φυσικά, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, υποστηρίζοντας το έργο τους. Διαπιστώνουμε τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει και στον τομέα αυτό για εθελοντισμό. Καλούμε όλους τους φιλόζωους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, για τον καλύτερο συντονισμό που ως τελικό αποτέλεσμα έχει την αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, ανθρώπους και ζώα, υποβάλλοντας τη συμμετοχή τους στο siteτου Δήμου μας: https://maroussi.gr/ethelontis. Τέλος θεωρούμε και την εθελοντική συνδρομή κτηνιάτρων και καταστημάτων σχετικών με τα είδη για τους τετράποδους φίλους μας πολύ σημαντική, καθώς ολοκληρώνει τον κύκλο της προστασίας των αδεσπότων».

Στη συνάντηση από την πλευρά του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωϊκού, Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν ακόμη ο επίτιμος Πρόεδρος Κώστας Γεωργίουη Ά Αντιπρόεδρος Εύα Μαυρίδου και τα μέλη Γιώτα Βλάχου, Ευθυμία Παπαναστασίου, Χρυσούλα Παπαναστασίο.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι,20Ιανουαρίου 2022