Ηράκλειο Αττικής: Ακόμα ένα όχημα στο οπλοστάσιο του Δήμου για την καθαριότητα της πόλης, μια «σκούπα» δρόμων

Ακόμα ένα όχημα για την καθαριότητα της πόλης

Ακόμα ένα όχημα για την καθαριότητα της πόλης, μια «σκούπα» δρόμων, έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να βοηθήσει στη μάχη με τα θέματα της καθημερινότητας και να ενισχύσει τη διαρκή εκστρατεία για μια πιο καθαρή πόλη.

Ακόμα ένα όχημα στο οπλοστάσιο του Δήμου για την καθαριότητα της πόλης, μια «σκούπα» δρόμων

Ακόμα ένα όχημα για την καθαριότητα της πόλης

Όπως και τα δύο νέα απορριμματοφόρα που η Υπηρεσία Περιβάλλοντος παρέλαβε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έτσι και το καινούργιο όχημα αγοράστηκε από τον Δήμο χωρίς να κοστίσει ούτε ευρώ στο δημοτικό ταμείο, αντίθετα με χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η νέα «σκούπα» θα συνδυαστεί με τα ήδη υφιστάμενα, ανάλογα αυτοκίνητα που διαθέτει ο Δήμος ώστε να καλύπτεται πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη έκταση ο οδοκαθαρισμός στις γειτονιές του Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο όχημα σαρώνει τους δρόμους, κυρίως τις άκρες, στην επαφή με το πεζοδρόμιο από φύλλα, πευκοβελόνες και κάθε είδος σκουπιδιού κάνοντας, παράλληλα, πλύσιμο της διαδρομής.

Ο Δήμος έχει λαμβάνειν ακόμα ένα όχημα, μια νέα υδροφόρα αυτή τη φορά, από το ίδιο «πακέτο» χρηματοδότησης που κατάφερε να εξασφαλίσει η δημοτική αρχή, η οποία θα έρθει και αυτή στο Δήμο το επόμενο διάστημα για να τονώσει τις υπηρεσίες καθαρισμού αλλά και την πολιτική προστασία, ειδικά με την προοπτική να αποκτηθεί το Κτήμα Φιξ όπου θα είναι πολύτιμο εργαλείο για την πυρασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος τόνισε:

«Στόχος μας είναι το Ηράκλειο να γίνεται, κάθε μέρα που περνάει, όλο και πιο καθαρή πόλη. Στην προσπάθεια αυτή διεκδικούμε και προσθέτουμε κάθε πρόσφορο μέσο που θα υπηρετήσει τον Δήμο και τους δημότες. Με την προσθήκη των νέων οχημάτων εντείνουμε τη μάχη της καθημερινότητας, προσφέρουμε περισσότερα στους δημότες».