Πεντέλη: Ομαλή η επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου – Δωρεάν διάθεση self-test από το Δήμο για την κάλυψη των αναγκών

Πεντέλη: Ομαλή η επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου - Δωρεάν διάθεση self-test από το Δήμο για την κάλυψη των αναγκών
Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επαναλειτούργησαν τα σχολεία στο Δήμο Πεντέλης, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Ο Δήμος Πεντέλης ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών προέβη έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας και καθαρισμού των σχολικών μονάδων προκειμένου αυτές να είναι ασφαλείς, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πεντέλη: Ομαλή η επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου - Δωρεάν διάθεση self-test από το Δήμο για την κάλυψη των αναγκών

Παράλληλα, οι σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, προμηθεύτηκαν και διέθεσαν στις σχολικές μονάδες self-tests, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες που ενδεχομένως παρουσιαστούν.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, που πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολικές μονάδες, προκειμένου να διαπιστώσει  την καλή κατάσταση και το βαθμό ετοιμότητάς τους δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων και η προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών είναι στις απόλυτες προτεραιότητές μας. Σε συνεργασία με τους διευθυντές οι Επιτροπές Εκπαίδευσης κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να εμποδίσουμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του Covid-19 ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Θα είμαστε εδώ προκειμένου να συνδράμουμε στην επίλυση, κατά το δυνατόν, προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιαστούν και στη συνέχεια στην κατεύθυνση της διαφύλαξης της υγείας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της δημιουργίας των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού έργου».

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μελίσσια, 12 Ιανουαρίου 2022