Χαλάνδρι: Ένας πολύτιμος  οδηγός από τη Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου «Τέχνες και 1821»

Χαλάνδρι: Ένας πολύτιμος οδηγός από τη Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου «Τέχνες και 1821»
«Τέχνες και 1821» – Ένας πολύτιμος  οδηγός από τη Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου

Η  Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου ολοκλήρωσε ένα υπέροχο  ψηφιακό βιβλίο – οδηγό με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Χαλάνδρι: Ένας πολύτιμος  οδηγός από τη Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου «Τέχνες και 1821»

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου ολοκλήρωσε ένα ψηφιακό βιβλίο – οδηγό, προκειμένου ο αναγνώστης να γνωρίσει και να κατανοήσει το μέγεθος της επανάστασης και του αντίκτυπου που είχε σε διεθνές επίπεδο, μέσα από ιστορικά βιβλία, δημοτικά τραγούδια της εποχής εκείνης, βιογραφίες των πρωταγωνιστών της, λογοτεχνικά έργα, πίνακες, κινηματογράφο, διαλέξεις κ.α.

Στα προλεγόμενα της έκδοσης η δ/ντρια Πολιτισμού κ. Ελένη Κούκα σημειώνει:

«Η γλώσσα, οι τέχνες και ο πολιτισμός, αποτελούν το όχημα της εξελεγκτικής διαδικασίας ενός έθνους. Ευελπιστούμε το βιβλίο αυτό να λειτουργήσει ως τέτοιο»

Το στόχο της έκδοσης, περιγράφει ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Αλέκος Βαρβέρης:

«Ο οδηγός προσφέρει στον αναγνώστη τη δυνατότητα περιήγησης σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εκφράσεων και αισθητικών αποτυπωμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα μιας συνολικότερης κατανόησης της ιστορικής διαδρομής και των κορυφώσεων της επανάστασης του 1821, μετά από 200 χρόνια».

«Ο πλούτος της ζωής βρίσκεται στις αναμνήσεις που έχουμε ξεχάσει»

Υποδεχόμενος τον πολύτιμο αυτό οδηγό, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος υπογραμμίζει:

«Ο σπόρος αγαπά τη σιωπή. Βλασταίνει σιωπηλά, μέχρι να τρανωθεί ευωδιάζοντας, στην επιφάνεια. Ακριβώς όπως έπραξαν οι άνθρωποι που κόπιασαν για καιρό συλλέγοντας το πολύτιμο υλικό αυτού του βιβλίου. Υλικό από τα σπαράγματα μιας πολύτιμης μνήμης, αποτυπωμένης στην τέχνη μιας εποχής που καθόρισε το νέο ελληνικό κράτος και τις ζωές μας. Κι όπως λέει ο ποιητής: “ο πλούτος της ζωής βρίσκεται στις αναμνήσεις που έχουμε ξεχάσει  (…) Ευχαριστώ από καρδιάς τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Πολιτισμού που με αυτό το βιβλίο έδωσαν πίσω στην πόλη ένα μέρος αυτού του πλούτου».

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ