Μαρούσι:  Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες»

Μαρούσι: Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες

Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες. Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση – Η περίπτωση του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου»

Θ. Αμπατζόγλου: «Η ιστορία του τόπου μας αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές»

Μαρούσι: Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες

Με αφορμή το 2021 που αποτελεί χρονιά εθνικού εορτασμού για τη χώραμας και  τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Περιφέρειας Αττικήςμε θέμα «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες. Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση. Η περίπτωση του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ», την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 ενώ μεταδόθηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλουκατά το σύντομο χαιρετισμό τουσυνεχάρη τους διοργανωτές και αναφέρθηκεστη συμμετοχή των δύο Δήμων, Αμαρουσίου και Χαλανδρίου στην εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ενδεικτικά σημείωσε:«η σημερινή συνάντηση είναι μια ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν τα στοιχεία της εποχής, να πληροφορηθούν σημαντικά κομμάτια από την ιστορία τους και να ενημερωθούν βάσει τεκμηριωμένων ερευνών και μελετών από καταξιωμένους επιστήμονες».Στη συνέχεια ενημέρωσε όλους για την εκδήλωση που θα ακολουθήσει στις 22 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου (για συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων) και αφορά επίσης τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας από την Οθωμανική αυτοκρατορίακαι την ειδική συμμετοχή των Μαρουσιωτών σε αυτόν.

Εκτεταμένες ομιλίες για τους αγώνες των κατοίκων του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίουκατά την επανάσταση του 1821απηύθυνανο αρχαιολόγος επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ Γιώργος Πάλλης και ο Ιστορικός Ευρωπαϊκών ΠολιτισμώνΠαναγιώτης Στουραϊτης.

Μαρούσι: Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες

Χαιρετισμό με μηνύματα / ομιλίες για την απελευθέρωση της Ελλάδος και επίκεντρο τους Έλληνες Αρβανίτες του Αμαρουσίου και Χαλανδρίου απηύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης (μέσωlivevideo),ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑττικήςΝίκος Πέππαςη Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, οΔήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Ρώμας.

Από το Δήμο Αμαρουσίου παραβρέθηκαν επίσης: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Λέκκα,το μέλος της δημοτικής επιτροπής ισότητας των  φύλων Ειρήνη Χαϊδή ενώ το παρών έδωσαν καιο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ Χρήστος Μπελεγράτης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι,15 Δεκεμβρίου 2021