«Το δέντρο που αγαπούσε» Tο μουσικοθεατρικό ταξίδι από την ομάδα ΒίΔα επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

«Το δέντρο που αγαπούσε» Tο μουσικοθεατρικό ταξίδι από την ομάδα ΒίΔα επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Η επιτυχημένη παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Το δέντρο που αγαπούσε» από  την ταλαντούχα θεατρική ομάδα ΒίΔα σε συνεργασία με την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, επιστρέφει στο Θεατρικό Βαγόνι για 3 μοναδικές Κυριακές την περίοδο των Χριστουγέννων (19/12/21, 26/12/21 & 2/1/22) για τους μικρούς θεατές και λάτρεις του μοναδικού Τρένου-Θεάτρου.

«Το δέντρο που αγαπούσε» Tο μουσικοθεατρικό ταξίδι από την ομάδα ΒίΔα επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

«Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;»

Δύο κορίτσια γνωρίζονται σ’ ένα ταξίδι με το τρένο, γίνονται φίλες κι αρχίζουν να παίζουν. Μέσα από το παιχνίδι, με μπόλικο χιούμορ και πολλή φαντασία, μεταμορφώνονται στους ήρωες ενός παραμυθιού, σ’ ένα δέντρο κι ένα αγόρι. Και τότε ξεκινάει το πιο διασκεδαστικό ταξίδι! Τα δύο κορίτσια παίζοντας ανακαλύπτουν τα μονοπάτια της φιλίας, της αγάπης, της προσφοράς, της ενηλικίωσης και της γενναιοδωρίας της φύσης προς τον άνθρωπο. Σ’ αυτή τη διαδρομή όμως έρχονται αντιμέτωπες και με τη φθορά που φέρνει ο χρόνος, την απληστία του ανθρώπου απέναντι στη φύση, τη μοναξιά και τελικά με την ίδια την πραγματικότητα και όλες της τις διακλαδώσεις. Η αλήθεια μπλέκεται με το παραμύθι ενώ το τρένο συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του.

Η ομάδα ΒίΔα, μέσα από το συγκινητικό κείμενό της και την πλούσια εμπειρία της στη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της συνύπαρξης τόσο ανάμεσα στους ανθρώπους όσο και ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο.

Με τρυφερό βλέμμα ακουμπάει τα στοιχειώδη της ανθρώπινης ύπαρξης και προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Η παράσταση συνδυάζει την πρωτότυπη και ζωντανή μουσική, με το χορό, το τραγούδι και το animation, προσκαλώντας τους θεατές κάθε ηλικίας να βιώσουν τα συναισθήματα των ηρώων του παραμυθιού και να μοιραστούν το χάρισμα που έχουν εκείνοι που ξέρουν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη.

«Το δέντρο που αγαπούσε» Tο μουσικοθεατρικό ταξίδι από την ομάδα ΒίΔα επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Κείμενο: Ομάδα ΒίΔα

Σκηνοθεσία/φωτισμοί: Ορέστης Τάτσης

Πρωτότυπη μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ

Σκηνικά/κοστούμια: Έλλη Παπαδάκη

Κίνηση: Θένια Αντωνιάδου

Animation/γραφικά: Νικολάια Γενηγεωργίου

Εικαστική σύνθεση έντυπου υλικού: Σμαράγδα Καφετζή

Εκτέλεση παραγωγής: Ομάδα ΒίΔα

Παίζουν: Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή

Λίγα λόγιο για την ομάδα ΒίΔα:

Η νεοσύστατη ομάδα θεάτρου ΒίΔα αποτελείται από την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Βίκυ Καλπάκα και την ηθοποιό, μουσικό και ψυχολόγο Δάφνη Καφετζή που έχουν αξιόλογη πορεία στο θέατρο και ιδιαίτερη εμπειρία στη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά. Η ομάδα ΒίΔα ιδρύθηκε με σκοπό τη διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες και στόχο την έρευνα και αναζήτηση της καινοτομίας στο θέατρο και την τέχνη. Στην παράσταση «Το δέντρο που αγαπούσε» συνεργάζεται με μια ομάδα έμπειρων αλλά και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θεατρικό Βαγόνι

Κυριακή 19/12/21, 26/12/21 & 2/1/22 στις 11.30 πμ

Γενική Είσοδος 10€

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:

– Ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/to-dentro-pou-agapouse/

– Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)

– Φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876)

Τα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ λειτουργούν ως covid free χώροι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 18.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας  (λεωφορεία 813, 026) – Δωρεάν πάρκινγκ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

https://www.instagram.com/totrenostorouf/

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ