Αθήνα: Ο Δήμος σε 2 χρόνια, εισέπραξε 60 εκ. ευρώ από μεγάλες παραγωγές που επέλεξαν την πρωτεύουσα για τα γυρίσματά τους

Αθήνα: Ο Δήμος σε 2 χρόνια, εισέπραξε 60 εκ. ευρώ από μεγάλες παραγωγές που επέλεξαν την πρωτεύουσα για τα γυρίσματά τους
Ο Δήμος σε λιγότερα από 2 χρόνια, εισέπραξε 60 εκ. ευρώ από μεγάλες παραγωγές, που επέλεξαν την πρωτεύουσα για τα γυρίσματά τους

Μέσω του Athens Film Office η πρωτεύουσα μετατρέπεται σε ένα ιδανικό πλατό για ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικές καμπάνιες.

Ο Δήμος σε λιγότερα από 2 χρόνια, εισέπραξε πάνω από  60 εκατομμύρια ευρώ ενισχύοντας την τοπική οικονομία, με μεγάλες παραγωγές, που επέλεξαν την Αθήνα για τα γυρίσματά τους.

Αθήνα: Ο Δήμος σε 2 χρόνια, εισέπραξε 60 εκ. ευρώ από μεγάλες παραγωγές που επέλεξαν την πρωτεύουσα για τα γυρίσματά τους

Ο Δήμος Αθηναίων, η διεθνής εταιρεία P.A. Bootcamp και η NBCUniversal μέσω του Athens Film Office σχεδιάζουν  να εκπαιδεύουν ανθρώπους στον χώρο του κινηματογράφου και της διαφήμισης.

Μάλιστα οργανώνετε δωρεάν διήμερο εντατικό εργαστήριο επιμόρφωσης Βοηθών Παραγωγής στον χώρο του κινηματογράφου («Production Assistant (P.A.) Bootcamp») θα υλοποιήσει τον Ιανουάριο του 2022 για τον Δήμο Αθηναίων η διεθνής εταιρεία P.A. Bootcamp με τη συνδρομή και επίβλεψη της NBCUniversal – μια συνεργασία κύρους ανάμεσα στο Athens Film Office και την NBCUniversal.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ως στόχο την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στην πρακτική κατανόηση του ρόλου του Βοηθού Παραγωγής, προκειμένου στη συνέχεια οι εκπαιδευμένοι να μπορούν να απασχοληθούν είτε σε εξωτερικά γυρίσματα, είτε ακόμη και σε γραφεία.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από τις 13 ως τις 16 Ιανουαρίου 2022 με δύο συνεδρίες διάρκειας δύο ημερών η καθεμία. Υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) μέσω του Athens Film Office. Η δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε εργαστήριο είναι έως 25 άτομα (συνολικά 50) και κατά την εκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας. Το bootcamp είναι ανοιχτό τόσο σε πτυχιούχους και εκπαιδευόμενους όσο και σε ανθρώπους που δεν έχουν άμεση σχέση με την κινηματογραφική βιομηχανία -ανεξαρτήτως φύλου ή καταγωγής. Τέλος ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η κατάθεση συμμετοχής από ανέργους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί πιστοποίηση από το P.A. Bootcamp και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να καταθέσουν άμεσα τις αιτήσεις τους σε εταιρείες παραγωγής. Τα εργαστήρια έχουν ήδη υλοποιηθεί σε άλλες χώρες με επιτυχία, έχοντας αναδείξει Βοηθούς Παραγωγής που εργάζονται σε μεγάλες οπτικοακουστικές παραγωγές.

Αθήνα: Ο Δήμος σε 2 χρόνια, εισέπραξε 60 εκ. ευρώ από μεγάλες παραγωγές που επέλεξαν την πρωτεύουσα για τα γυρίσματά τους

Σημειώνεται ότι το Athens Film Office (AFO) από τον Μάρτιο του 2020 έχει συμβάλει ώστε περισσότερες από 50 διεθνείς και εγχώριες παραγωγές να επιλέξουν την Αθήνα για τα γυρίσματά τους. Το AFO μετέτρεψε σταδιακά την Αθήνα σε «Film Friendly City», διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει.

H προστιθέμενη αξία για την πόλη είναι μεγάλη, όχι μόνο σε επίπεδο διεθνούς προβολής και δημιουργίας μιας νέας αγοράς εργασίας, αλλά και γιατί υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα το ΑFO έχει συνεισφέρει περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις γειτονιές της πόλης.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραγωγές που έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα στην Αθήνα, περιλαμβάνεται η ταινία «Greek Freak» της DISNEY για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο, η βραβευμένη με ΕΜΜΥ Ισραηλινή σειρά «Τεχεράνη», που προβάλλεται στη συνδρομητική πλατφόρμα της Apple, επεισόδια της διάσημης σειράς Jack Ryan με τον John Krasinski, αλλά και η ταινία «Crimes of the Future» του David Cronenberg, με πρωταγωνιστές τη Léa Seydoux, την Kristen Stewart και τον Viggo Mortensen.

Αθήνα: Ο Δήμος σε 2 χρόνια, εισέπραξε 60 εκ. ευρώ από μεγάλες παραγωγές που επέλεξαν την πρωτεύουσα για τα γυρίσματά τους

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:

«60 εκατομμύρια ευρώ σε λιγότερα από 2 χρόνια, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, με μεγάλες παραγωγές, που επέλεξαν την Αθήνα για τα γυρίσματά τους. Μέσω του Athens Film Office η πρωτεύουσα μετατρέπεται σε ένα ιδανικό πλατό για ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικές καμπάνιες. Με στόχο την προετοιμασία μίας νέας γενιάς εργαζομένων στον χώρο του κινηματογράφου, ο Δήμος Αθηναίων, το Athens Film Office και η NBCUniversal ανακοινώνουν το πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης στην ειδικότητα του Βοηθού Παραγωγής, «Production Assistant (P.A.) Bootcamp».

Δείτε λεπτομέρειες https://athensfilmoffice.com/nbc-universal-athens-film…/

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι αιτήσεις για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, είναι πλέον ανοιχτές στο link: https://athensfilmoffice.com/nbc-universal-athens-film-office-pa-bootcamp/ και θα κλείσουν στις 18 Δεκεμβρίου. Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ.: 210 3426947 (Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.00). Κατά τη διεξαγωγή των εργαστηρίων, θα τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα που ορίζει ο ΕΟΔΥ.