Μεταμόρφωση: Η αναβάθμιση φωτισμού του Δήμου με LED γίνετε πραγματικότητα – Έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. Ευρώ

Μεταμόρφωση: Η αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης με LED γίνετε πραγματικότητα - Έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. Ευρώ
 Η αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης με LED γίνετε πραγματικότητα – Έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. Ευρώ

Ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών  για την αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης γίνετε πραγματικότητα . Καθώς ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη ο Έλεγχος Νομιμότητας της τελικής απόφασης ανάδειξης του αναδόχου, αλλά και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Με τον νέο φωτισμό LED το καθημερινό πρόβλημα του πεπαλαιωμένου δικτύου φωτισμού και των καμένων λαμπών, εξαλείφεται. Και μάλιστα με καλύτερη ποιότητα φωτισμού και σημαντική εξοικονόμηση ρεύματος.

Δυο λόγια για το θέμα:

Η τελική απόφαση της ανάδειξης του αναδόχου εστάλη για Έλεγχο Νομιμότητας στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με σκοπό τον έλεγχο της νομιμότητας για την «Προμήθεια κι εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED» τελικού προϋπολογισμού 1.882.108,08€.

Στις 23 Νοεμβρίου 2021 ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και κοινοποιήθηκε στο Δήμο η εγκριτική πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία ειδοποιήθηκε ο Δήμος ότι μπορεί να προβεί άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.  

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας τόνισε:

«Η αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης με LED γίνεται σύντομα πραγματικότητα, καθώς ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Με τον νέο φωτισμό αντιμετωπίζονται ριζικά όλα τα μεγάλα προβλήματα που ζούμε εδώ και χρόνια, καθώς θα φωτιστεί η πόλη και η καθημερινότητά μας. Οι ζωές μας.

Ικανοποιείται ένα ακόμη διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας μας και μια ακόμη δέσμευση της δημοτικής αρχής. Και να ξέρετε ότι είναι μόνο η αρχή, καθώς τα καλά νέα συνεχίζονται.»