Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του νέου προγράμματος «φωτοβολταϊκά στις στέγες» με 25ετείς συμβάσεις

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του νέου προγράμματος «φωτοβολταϊκά στις στέγες» με 25ετείς συμβάσεις
«Φωτοβολταϊκά στις στέγες» με 25ετείς συμβάσεις

Σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ από το ΥΠΕΝ στο σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση των Κοινοτικών Οδηγιών για την ενεργειακή απόδοση, άνοιξε ο δρόμος για την έναρξη του νέου προγράμματος «φωτοβολταϊκά στις στέγες» με 25ετείς συμβάσεις.

Όπως αναφέρεται στο αντίστοιχο άρθρο της τροπολογίας, με την Υπουργική Απόφαση θα καθοριστούν μεταξύ άλλων οι δικαιούχοι, η χρονική διάρκεια του Ειδικού Προγράμματος, η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων ανά εγκατάσταση, η αδειοδοτική διαδικασία στην οποία περιλαμβάνονται o τρόπος υποβολής των σχετικών αιτήσεων και τα αναγκαία δικαιολογητικά, o τύπος και το περιεχόμενο των συμβάσεων συμψηφισμού ηλεκτρικής ενέργειας.

«Φωτοβολταϊκά στις στέγες»

Το πρόγραμμα θα αφορά οικιακά φωτοβολταϊκά, συνδεδεμένα σε αντίστοιχη παροχή οικιακής χρήσης μέσω συμβάσεων 25ετούς διάρκειας. Το ποσό αμοιβής για την παραγόμενη ηλεκτροπαραγωγή φαίνετε να είναι 87 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (8,7 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα), όσο δηλαδή προβλεπόταν σε υπουργική απόφαση του Μαρτίου του 2020.

Η ρύθμιση αυτή ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του δρόμου για την έναρξη του προγράμματος.