Μαρούσι: Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους κόκκινους κάδους (μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης)

Ηλεκτρικές - Ηλεκτρονικές Συσκευές Για την περισυλλογή χρησιμοποιούμενων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών οι πολίτες μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, στα τηλέφωνα 210-8023729 και 210-8026762, ώστε να παραλαμβάνονται τα υλικά από το σημείο εναπόθεσής τους κατόπιν συνεννόησης. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να τα παραδώσουν μόνοι τους, μπορούν να προσέρχονται από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες από 07:00 έως 15:00, στο αμαξοστάσιο του Δήμου ( επί της οδού Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41). Τέλος για τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές υπάρχουν κάδοι συλλογής στα εξής σημεία του Δήμου μας: Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα) ΚΑΠΗ Αμαρουσίου Κεντρικό (Περικλέους 22) Aμαξοστάσιο Δήμου Αμαρουσίου-Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41 Ανακύκλωση Χαρτιού Ενημερώνουμε τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και σχολεία του Δήμου μας, ότι μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 210-8023729 και 210-8026762 προκειμένου να παραλαμβάνονται τα υλικά (βιβλία, εφημερίδες, λευκό χαρτί και γενικά πάσης φύσεως καθαρό χαρτί) από το σημείο εναπόθεσής τους κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται να παραδώσουν τα υλικά μόνοι τους ,μπορούν να προσέρχονται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται επί της οδού Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41 από Δευτέρα έως Παρασκευή (7.00 π.μ-15.00 μ.μ). Συλλογή πλαστικών πωμάτων Σκοπός της δράσης μας αυτής είναι η αγορά ιατρικών ορθοπεδικών εξαρτημάτων ή αναπηρικού αμαξιδίου, με σκοπό την ανακούφιση ατόμων με προβλήματα αναπηρίας. Τα υλικά θα συλλέγονται σε σακούλες απορριμμάτων και θα παραλαμβάνονται από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 210-8023729 και 210-8026762. Παράλληλα είναι τοποθετημένο διαφανές κυτίο με το σχετικό λογότυπο στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Τηγανέλαια Οι δημότες μπορούν να παραδίδουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια στα εξής σημεία: Αμαξοστάσιο Δήμου Αμαρουσίου – Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 6 Οκτωβρίου 2021
Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί το πρόγραμμα εναλλακτικής ανακύκλωσης (μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών) με δίκτυο 41 κόκκινων κάδων στις 17 γειτονιές

Θ. Αμπατζόγλου: «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής»

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της πόλης.

Όπως είναι γνωστό οι κόκκινοι κάδοι εξυπηρετούν τη συλλογή μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, παπούτσια, πάνινα παιχνίδια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη κ.λ.π.).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου,για το θέμα αυτό επισημαίνει: «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Το δίκτυό μας μπλε, καφέ και κόκκινων κάδων συνεχώς μεγαλώνει. Οι κάτοικοι και όσοι εργάζονται στην πόλη μας, πρέπεινα συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, καθώς είναι ο μόνος τρόπος σε συνδυασμό με το σεβασμό του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου μας, για να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό προασπίζοντας ταυτόχρονα τη Δημόσια Υγεία».

Μαρούσι: Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους κόκκινων κάδων (μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης) 

ΔΡΑΣΕΙΣ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 

ΕΙΔΗ  ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ

OΔήμος Αμαρουσίου προχώρησε στην εφαρμογή προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, παπούτσια, πάνινα παιχνίδια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη κ.λ.π.) μέσω  ανάπτυξης δικτύου  ειδικών κάδων (κόκκινοι)συλλογής στα εξής σημεία :

ΚΕΝΤΡΟΓυμναστήριο ‘ΣΠ.ΛΟΥΗΣ’
Οδός Χατζηαντωνίου (έναντι ΙΚΑ Αμαρουσίου)
ΚΟΚΚΙΝΙΑΝεκροταφείο Αμαρουσίου
Παιδική χαρά Μεσογείων & Αναπαύσεως
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΣωκράτους – Χαιμαντά – Πλουτάρχου

Οδός Άρεως έναντι 21 (τρίγωνο πρώην Περίπτερο)

ΚΑΡΠΑΘ.-ΗΠΕΙΡ/ΚΑ-ΔΩΔΩΝΗΟδός Διακογιάννη & Χρυσοχέρη (Π.Χαρά – Καρπαθίων)
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΠαιδική Χαρά Αμαλιείο
Βασιλίσσης Όλγας συμβολή πριν την οδό Απόλλωνος
Οδός Ελ. Βενιζέλου (γέφυρα) ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤ
ΣΤΟΥΝΤΙΟΟδός Στουντίου (Έξωθεν από το Χαμόγελο του παιδιού)
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΟδός Θέμιδος & Μ. Αλεξάνδρου
Βασιλίσσης Σοφίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου (έναντι εκκλησίας Ταξιαρχών)
Μόσχα & 25ης Μαρτίου (όπισθεν Δημαρχιακού μεγάρου)
Ν. ΜΑΡΟΥΣΙ-ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΟδός Κυπριών Αγωνιστών (στο σχολείο)
Πάρκο Κερκύρας (Παράλληλα Αττικής Οδού)
Παιδική χαρά Κερκύρας & Σαχτούρη
Ν. ΤΕΡΜΑΠλατεία Δωδεκανήσου (Είσοδος Π. Χαράς)
Υψηλάντου και Χαριλάου Τρικούπη
Παιδική χαρά Αθανασίου Διάκου και Γρηγορίου Ε΄
Περικλέους & Α. Ηρακλείου (πλησίον εκδοτηρίου εισιτηρίων)
ΣΩΡΟΣΟδός Σωρού & Ζεκάκου
Αμαρουσίου Χαλανδρίου και Καραμανλή
Παιδική χαρά Κονίτσης και Αγίου Αθανασίου
Αγίου Αθανασίου πλησίον Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου
ΕΡΓΑΤ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣΠλατεία Εργατικών Κατοικιών
Οδός Νερατζιώτισσης (Εκκλησία)
Οδός Ολυμπίας & Δραγατσανίου (Π.Χαρά)
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣΟδός Παραδείσου (Ιππικός Όμιλος)
ΨΑΛΛΙΔΙ-ΠΕΛΙΚΑΟδός Λάσκαρη (Δίπλα από το σχολείο)
Οδός Ορέστη
Πάρκο Πέλικα
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΠαιδική χαρά Φραγκοκλησσιάς
Παιδική χαρά Κορυτσάς
Παιδική Χαρά Ροδοδάφνης
ΑΓ. ΘΩΜΑΣΟδός Νερατζιώτισσης, Γέφυρα

Δημοκρίτου και Χωματιανού Π.Χαρά

ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣΟδός Στρατηγού Δαγκλή (Δίπλα στη στάση)
Οδός Αλκαίου (Π.Χαρά)
ΣΥΓΓΡ.-ΑΝΑΒΡΥΤΑ-ΒΟΡΡΕΟδός Σαράφη & Μανδηλαρά
Οδός Σοφοκλέους & Πυθαγόρα (Π.Χαρά)
Ηλεκτρικές – Ηλεκτρονικές Συσκευές

Για την περισυλλογή χρησιμοποιούμενων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών οι πολίτες μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, στα τηλέφωνα 210-8023729 και 210-8026762, ώστε να παραλαμβάνονται τα υλικά από το σημείο εναπόθεσής τους κατόπιν συνεννόησης.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να τα παραδώσουν μόνοι τους, μπορούν να προσέρχονται  από Δευτέρα έως Παρασκευή  τις ώρες από 07:00 έως 15:00, στο αμαξοστάσιο του Δήμου ( επί της οδού Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41).

Μαρούσι: Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους κόκκινων κάδων (μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης)

Τέλος για τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές υπάρχουν κάδοι συλλογής στα εξής σημεία του Δήμου μας:

   Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα)

                ΚΑΠΗ Αμαρουσίου Κεντρικό (Περικλέους 22)

                Aμαξοστάσιο Δήμου Αμαρουσίου-Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41

 Ανακύκλωση Χαρτιού

 Ενημερώνουμε τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και σχολεία του Δήμου μας,  ότι μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 210-8023729 και  210-8026762 προκειμένου να παραλαμβάνονται τα υλικά (βιβλία, εφημερίδες, λευκό χαρτί  και γενικά πάσης φύσεως καθαρό χαρτί) από το σημείο εναπόθεσής τους κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Επίσης, για όσους   ενδιαφέρονται να παραδώσουν τα υλικά  μόνοι τους ,μπορούν να προσέρχονται  στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται επί της οδού Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41 από Δευτέρα έως Παρασκευή (7.00 π.μ-15.00 μ.μ).

Συλλογή πλαστικών πωμάτων

 Σκοπός της δράσης μας αυτής είναι η αγορά ιατρικών ορθοπεδικών εξαρτημάτων ή αναπηρικού αμαξιδίου, με σκοπό την ανακούφιση ατόμων με προβλήματα αναπηρίας.

Τα υλικά θα συλλέγονται σε σακούλες απορριμμάτων και θα παραλαμβάνονται από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 210-8023729 και  210-8026762.

Παράλληλα είναι τοποθετημένο διαφανές κυτίο με το σχετικό λογότυπο στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

Τηγανέλαια

 Οι δημότες μπορούν να παραδίδουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια  στα εξής σημεία: 

                Αμαξοστάσιο Δήμου Αμαρουσίου – Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 6 Οκτωβρίου 2021