Μαρούσι : Το μήνυμα του Δήμαρχου Αμαρουσίου για τη νέα σχολική περίοδο

Μαρούσι : Το μήνυμα του Δήμαρχου Αμαρουσίου για τη νέα σχολική περίοδο

Η  Δημοτική Αρχή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και πολλά περισσότερα, προκειμένου και αυτή η περίοδος να κυλήσει ομαλά, για όλους τους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, έτσι ώστε τα όνειρα και οι ελπίδες του καθενός ξεχωριστά να ευοδωθούν.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου : «Τα σχολεία μας είναι έτοιμα .  Είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Το μήνυμα του Δήμαρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου  για την νέα σχολική περίοδο:

«Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής περιόδου εύχομαι σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή και παραγωγική χρονιά. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά βεβαίως με τους περιορισμούς  και τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και πολλά περισσότερα, προκειμένου και αυτή η περίοδος να κυλήσει ομαλά, για όλους τους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, έτσι ώστε τα όνειρα και οι ελπίδες του καθενός ξεχωριστά να ευοδωθούν. Είμαστε πεπεισμένοι πως με την αγαστή συνεργασία που ήδη διαπιστώνεται μεταξύ Δήμου, Διευθύνσεων Σχολείων και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όλοι μαζί θα καταφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την πρόοδο και ευημερία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Μαρούσι : Το μήνυμα του Δήμαρχου Αμαρουσίου για τη νέα σχολική περίοδο

Σε ετοιμότητα τα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως είχε ενημέρωση για το σύνολο των εργασιών που έχουν λάβει χώρα σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου τις προηγούμενες ημέρες από τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών α’ βάθμιας Ελένη Βλάχου και β’ βάθμιας Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Σαγρή, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ευάγγελο Κάββαλο.

Όπως έχει γίνει γνωστό σε προηγούμενη ανακοίνωση του Δήμου, η προετοιμασία των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας περιόδου περιελάμβανε κυρίως:
  • Ενίσχυση από τον Δήμο, με καθαρίστριες και καθαριστές επιπλέον αυτών που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να καλυφθούν διαπιστωμένες ανάγκες αλλά και έκτακτες λόγω πανδημίας.
  • Καθαριότητα, αποψιλώσεις αύλειων χώρων
  • Απεντομώσεις & απολυμάνσεις
  • Συντηρήσεις κλιματιστικών μονάδων & καυστήρων, αναγομώσεις πυροσβεστήρων
  • Γενικός έλεγχος ασφάλειας υποδομών και αποκατάσταση ζημιών όπως π.χ. βαψίματα λόγω βανδαλισμών κ.α.
  • Προμήθεια ειδών αυτοπροστασίας κατά covid-19 (μάσκες, αντισηπτικά μαντηλάκια, κ.α.)