Πεντέλη: Ακατανόητη η απουσία του συνόλου σχεδόν της Αντιπολίτευσης σε μία συνεδρίαση του Δ.Σ. αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

Πεντέλη: Ακατανόητη η απουσία του συνόλου σχεδόν της Αντιπολίτευσης σε μία συνεδρίαση του Δ.Σ. αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

Δεν πραγματοποιήθηκε  λόγω μη απαρτίας η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης,  μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού  απουσίαζε το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης πλην των Δημοτικών Συμβούλων Βασίλη Μπούρα και Γιώργου Κατσικογιάννη παρών ήταν  μόλις 14 από τους 33 δημοτικούς. Η  νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης ορίστηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Η Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου σε ανακοίνωση τους εκφράζουν την απορία τους για την στάση της Αντιπολίτευσης  ιδίως σε μια συνεδρίαση που θα ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

 

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση :

«Ακατανόητη η απουσία του συνόλου σχεδόν της Αντιπολίτευσης σε μία συνεδρίαση του Δ.Σ. αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη, το μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη που κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες με τη μουσική του, που πέτυχε να εκφράσει με τέχνη τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Όλες οι μέχρι σήμερα διοικήσεις από το 2006 και έπειτα είχαν συμφωνήσει ότι έπρεπε να αποδοθεί στον μεγάλο συνθέτη η πρέπουσα τιμή για την προσφορά του στη χώρα, αλλά και για τη σχέση του με την πόλη μας, καθώς νοσηλεύθηκε και θεραπεύθηκε στα Μελίσσια τη δεκαετία του 1960.

Για αυτό η συντονισμένη απουσία σχεδόν του συνόλου της αντιπολίτευσης από το σημερινό συμβούλιο, πλην των Δημοτικών Συμβούλων Βασίλη Μπούρα και Γιώργου Κατσικογιάννη, είναι ακατανόητη.

Δεν ερμηνεύεται με λογική, δεν αντέχει σε κριτική.

Ας τους κρίνουν οι πολίτες.»

Λίγο πριν κλείσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Λουκάς Μακρής την συνεδρίαση τον λόγο πήρε η  Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά που  έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε τρεις ανθρώπους που πρόσφατα έφυγαν από κοντά μας .Ο λόγος για τον  αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και ψυχή της Ποντιακής κοινότητας Μελισσίων Σπυρίδωνα Τσιμπρικίδη που έφυγε στις 28 Ιουλίου 2021, την διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων Κατερίνα Τσίρου που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 και τον πρώην υπεύθυνο του ΚΑΠΗ Μελισσίων Ευάγγελο Κοτρίδη που έφυγε από τη ζωή μόλις χθες.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μελίσσια, 10Σεπτεμβρίου 2021