Κάηκαν τουλάχιστον 80 σπίτια – Μαίνεται πολλαπλές διάσπαρτες εστίες

Κάηκαν τουλάχιστον 80 σπίτια

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου-Τατοΐου έπειτα και από την ολονύκτια μάχη των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες. Αυτή την ώρα  μαινόταν πολλαπλές διάσπαρτες εστίες.

Κάηκαν τουλάχιστον 80 σπίτια

Με το πρώτο φως της ημέρας περίπου στις  06:30 ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων  με θετικό στοιχείο την  χαμηλή ένταση πλέον των  ανεμών .

Συμφώνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι από τη φωτιά καταστράφηκαν τουλάχιστον 80 σπίτια.  Αν και  ο καπνός έχει απλωθεί σχεδόν σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, το ευτυχές είναι πως δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για απώλεια ανθρώπινης ζωής, εκτός από  περιστατικά διακομιδής σε νοσοκομεία μόλις έξι, κυρίως για αναπνευστικά προβλήματα.

Κάηκαν τουλάχιστον 80 σπίτια

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε:

«Για την ώρα δεν έχει γίνει καταγραφή των σπιτιών που κάηκαν ( …  )Αυτό που κανείς δεν μπορεί να εισπράξει είναι ότι έγιναν έγκυρες αποχωρήσεις πολιτών μέσα από προληπτικές οδηγίες ( … ) Γίναμε μάρτυρες σε δεκάδες περιπτώσεις που πολίτες βοήθησαν ζώα, ώστε να μη χαθεί καμία ζωή ( … ) Οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι έγινε από κάποιον μετασχηματιστή».

Αυτή την ώρα   στην πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.