Ηράκλειο Αττικής:  Πρόταση χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση τριών ακόμα ελεύθερων χώρων στα όρια του Δήμου

Πρόκειται για συστοιχία οικοπέδων στις διασταυρώσεις των οδών: Αυγής και  Πλαπούτα, Πρ. Λόφου, Διστόλου και  Μαινάλου, Παπανούτσου και Ανθ. Γαζή,

Πρόταση χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση τριών ακόμα ελεύθερων χώρων στα όρια του Δήμου καταθέτει στο Πράσινο Ταμείο η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να παραμείνουν αδόμητοι και, ως κοινόχρηστοι, να παραδοθούν στους κατοίκους της πόλης.

Πρόκειται για συστοιχία οικοπέδων στις διασταυρώσεις των οδών: Αυγής και  Πλαπούτα, Πρ. Λόφου, Διστόλου και  Μαινάλου, Παπανούτσου και Ανθ. Γαζή, για τα οποία είχε αρθεί η παλαιότερη δέσμευση και, πλέον, ήταν υποψήφια για οικοδόμηση. Με την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσής τους και την πρόταση αγοράς από το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος εξασφαλίζει ότι οι χώροι αυτοί δεν θα τσιμεντοποιηθούν, αντίθετα θα γίνουν πράσινοι και ελεύθεροι για να τους χαίρονται όλοι οι Ηρακλειώτες.

Ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηλίας Μπάρμπας τόνισε:

«Δίνουμε συνέχεια στην εκστρατεία των τελευταίων ετών για την αγορά όσο περισσότερων ελεύθερων χώρων μπορούμε στην πόλης μας, για να αυξήσουμε το ισοζύγιο του πρασίνου έναντι της δόμησης, για να προσθέσουμε οξυγόνο και χώρους αναψυχής στο Ηράκλειο. Αποδεικνύουμε ότι ξέρουμε να διεκδικούμε με αποτέλεσμα και όχι ευχολόγια. Με τις ενέργειές μας, τρία ακόμα οικόπεδα που θα γέμιζαν τσιμέντο, αντ’ αυτού θα γεμίσουν πράσινο. Όπως και ο μεγάλος στόχος, η απόκτηση του Κτήματος Φιξ, οι ενέργειές μας στοχεύουν στο μέλλον της πόλης, σε ένα καλύτερο Ηράκλειο για τα παιδιά μας».