Χαλάνδρι : Ρεμπέτικη βραδιά στο θέατράκι του ΦΟΤ από το μουσικό σχήμα Γιαρές

Μια ρεμπέτικη βραδιά με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζει, αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό θεατράκι του ΦΟΤ (Τυμφρηστού και  Ιωαννίνων), το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021
Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της

Μια ρεμπέτικη βραδιά με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζει, αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό θεατράκι του ΦΟΤ (Τυμφρηστού και  Ιωαννίνων), το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, με το μουσικό σχήμα Γιαρές. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το σχήμα θα παίξει ρεμπέτικα τραγούδια αλλά οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν και πτυχές της ιστορίας του ρεμπέτικου τραγουδιού, δίνοντάς μας σημαντικές πληροφορίες για το ποιοι ήταν οι βασικοί συνθέτες, οργανοπαίχτες, στιχουργοί αλλά και πώς το ρεμπέτικο έχει επηρεάσει σύγχρονους συνθέτες.

Χαλάνδρι : Ρεμπέτικη βραδιά στο θέατράκι του ΦΟΤ από το μουσικό σχήμα Γιαρές

Λίγα λόγια για το μουσικό σχήμα

Το Γιαρές (= περιπαθές αργό ανατολίτικο τραγούδι, συγγενές του αμανέ) ξεκίνησε το 2014 μόνο με τον Ντανιέλ στην κιθάρα και τον Άγγελο στο μπουζούκι, οι οποίοι ορμώμενοι από την αγάπη τους για το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή μουσική, άρχισαν να μελετούν και να ερευνούν τις ρίζες του ρεμπέτικου, πόσο πίσω πηγαίνει στην ιστορία, από που έχει επηρεαστεί, τις λέξεις που υπάρχουν στον ρεμπέτικο στίχο, ποιες περιοχές τις Ελλάδας ήταν περιοχές κλειδιά της διάδοσης της μουσικής αυτής. Το 2020 στο σχήμα προστέθηκαν οι φωνές  της Άρτεμις και του Γιώργο και η γυναικεία φωνή δίνει τη δυνατότητα διεύρυνσης του ρεπερτορίου του με τραγούδια – ορόσημα στη ρεμπέτικη ιστορία.

Το σχήμα αποτελούν οι:

Άρτεμις  Χατζηαργυρίου – φωνή

Ντανιέλ Μπαρζεγκάρ – κιθάρα, φωνή

Άγγελος Μποκολίνης – μπουζούκι, φωνή

Γιώργος Μπαρζεγκάρ – κιθάρα

Σύνδεσμος event στο Facebook: https://fb.me/e/1xGNFXLu2

Θέατρο ΦΟΤ (Τυμφρηστού και Ιωαννίνων, Χαλάνδρι)

Ελεύθερη είσοδος με την προσέλευση στο χώρο

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Χαλάνδρι, 20/7/2021