Ηλιούπολη: Συμμορία ανήλικων  λήστευε ανήλικους και ανέβαζε  βίντεο στο διαδίκτυο

Ηλιούπολη: Συμμορία ανήλικων λήστευε ανήλικους και ανέβαζε βίντεο στο διαδίκτυο
Συμμορία ανήλικων  λήστευε ανήλικους και ανέβαζε  βίντεο στο διαδίκτυο

Συμμορία με μέλη κυρίως ανηλίκους που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος επίσης ανηλίκων στα Νότια Προάστια εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης.

Ηλιούπολη: Συμμορία ανήλικων λήστευε ανήλικους και ανέβαζε βίντεο στο διαδίκτυο

Από την έρευνα εξακριβώθηκε πως  οι κατηγορούμενοι, από τα τέλη του Απριλίου του 2021, είχαν συστήσει συμμορία που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές Ηλιούπολης και Γλυφάδας.

Συνελήφθησαν στις 10/6 στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο Βύρωνα, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 14, 16 και 19 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Ό τρόπος δράσης τους απλός,  τα μέλη της συμμορίας κινούνταν πεζή κατά τις βραδινές ώρες αναζητώντας τα υποψήφια θύματα τους που φρόντιζαν  να είναι ανήλικοι μικρής σωματικής διάπλασης και να  κινούνταν και αυτοί πεζή. Με την απειλή μαχαιριών, και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Ηλιούπολη: Συμμορία ανήλικων λήστευε ανήλικους και ανέβαζε βίντεο στο διαδίκτυο

Ορισμένες περιπτώσεις μαγνητοσκοπούσαν την δράση τους και αναρτούσαν τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής -5- ληστείες σε βάρος -9- ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, με κύριο τομέα δράσης τους, αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολη (Χαλικάκι).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.