Μαρούσι: Επιτυχημένη η 37η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου – 247 μονάδες αίματος ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Μαρούσι: Επιτυχημένη η 37η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου - 247 μονάδες αίματος ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος
Με 247 μονάδες αίματος ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος μετά την 37η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: Θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές αιμοδότες μας για την έμπρακτη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 37η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το τριήμερο από 7 έως 9 Ιουνίου 2021 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η θετική ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία υπήρξε συγκινητική.Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 247 μονάδες αίματοςπου ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Οι270 εθελοντές αιμοδότες με65 εξ’ αυτών να είναι νέοι εθελοντές, αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου βρέθηκε κοντά και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» που διεξήγαγε την αιμοληψία, με τους εθελοντές αιμοδότες και με τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε:

«Θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές αιμοδότες μας για την έμπρακτη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύηςπρος το συνάνθρωπο. Με τη συμβολή τους ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει της αυξημένες ανάγκες σε αίμα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Θέλουμε να συγχαρούμε επίσης το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Αμαλία Φλέμινγκ» και τους εργαζόμενους των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών για την προσπάθειά τους και την  άψογη διεξαγωγή της 37ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η εθελοντική Αιμοδοσία έχει γίνει πλέον θεσμός στο Μαρούσι και προσκαλούμε τους συμπολίτες μας που μπορούν να δώσουν αίμα να δώσουν το «παρών» στην επόμενη διοργάνωση αιμοδοσίας στο Δήμο μας.»

Σημειώνεται ότι οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη τήρηση των μέτρων πρόληψης και ασφαλείας από τη λοίμωξη covid-19, ενώ το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» διασφάλισε την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 37ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κ. Πέτρος Κόνιαρης με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις CocaCola 3E, BreadFactory και MikelCafe Αμαρουσίου για τις ευγενικές χορηγίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 10 Ιουνίου 2021