Πεντέλη : Δράση διάσχιση της Ρεματιάς από την πλατεία Αγίας Τριάδας μέχρι την πεντάτοξη γέφυρα στα Μελίσσια

Πεντέλη : Δράση διάσχιση της Ρεματιάς από την πλατεία Αγίας Τριάδας μέχρι την πεντάτοξη γέφυρα στα Μελίσσια
Το περιβάλλον της Ρεματιάς συνενώνει τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης   Σάββατο   5 Ιονίου   στις 10 π.μ  . Διοργάνωση:    Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και  Περιβαλλοντικός Σύλλογος δήμου ΠΕΝΤΕΛΗΣ 

Για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος του 2021 (Σάββατο 5 Ιουνίου) ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και o Περιβαλλοντικός Σύλλογος δήμου ΠΕΝΤΕΛΗΣ «Η Πεντέλη μας» σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη διάσχιση της Ρεματιάς από την πλατεία Αγίας Τριάδας στην Παλαιά Πεντέλη μέχρι την πεντάτοξη γέφυρα στα Μελίσσιατο ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Ιουνίου.

Θα ξεκινήσουμε στις 10:00 π.μ. από την εκκλησιά της Αγίας Τριάδας στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης. Θα πορευτούμε παράλληλα με τη ρεματιά καθώς και σε δρόμους και δρομάκια κοντά στο ρέμα μέχρι την Πεντάτοξη γέφυρα της δούκισσας της Πλακεντίας. Κατόπιν, θα καταλήξουμε στο πάρκο της οδού Θήρας όπου και θα ολοκληρώσουμε την διαδρομή με πικ-νικ (σάντουιτς, φρούτα και νερό θα έχουμε μαζί μας).

Ενδιάμεσα, θα περάσουμε από πρόσφατα καθαρισμένη διαδρομή που φτάνει, μέσα από το παλαιό αμαξοστάσιο της Νέας Πεντέλης, στη γέφυρα Αλέξανδρου Παναγούλη. Στο σημείο αυτό θα τοποθετήσουμε ταμπέλα που θα σηματοδοτεί την είσοδο του τμήματος του μονοπατιού αυτού.

Συνολικά θα γίνουν οι εξής ενδιάμεσες στάσεις (10 λεπτών περίπου):

–              Γέφυρα Αλέξανδρου Παναγούλη, κατά τις 11:00 πμ

–              Γέφυρα Ασκληπιού (φυτώριο), κατά τις 11:30 πμ

–              Εκκλησιά Αγίας Μαρίνας Μελισσίων, κατά τις 12:00 μμ

–              Πεντάτοξη γέφυρα, κατά τις 12:30 μμ

–              Πάρκο Δαμανάκη / Θήρας κατά τις 1:00 μμ – Τερματισμός!

Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Φροντίζουμε για εκδρομική ενδυμασία με πρόβλεψη για περπάτημα σε δασικό μονοπάτι μέτριας δυσκολίας. Η επιστροφή στην Παλιά Πεντέλη θα γίνει είτε πεζή είτεμε δημόσια ή ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.