Ανοίγουν την Δευτέρα 10/5 τα σχολεία

Ανοίγουν την Δευτέρα 10/5 τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Πριν από το Πάσχα είχαν ανοίξει τα λύκεια δύο εβδομάδες νωρίτερα  αφού δόθηκε προτεραιότητα στους μαθητές της Γ λυκείου. Τώρα θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των μαθητών στις φυσικές τους τάξεις, ύστερα από περίπου τρεις μήνες για γυμνάσια, νηπιαγωγεία, δημοτικά.

Συγκεκριμένα πριν από το Πάσχα είχαν ανοίξει μόνο τα λύκεια με την ευχή να είναι μόνιμη η επιστροφή τους ως τη λήξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Ιουνίου.  Αμέσως μετά οι μαθητές δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.

τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων ανοίγουν με υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα. που θα είναι διαθέσιμα από σήμερα δωρεάν σε φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Σε ό,τι αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αρμοδιότητα των οποίων ανήκει στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την επαναλειτουργία τους, καθώς η επιστημονική επιτροπή θεωρεί ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά δεν είναι εύκολο να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, αποστάσεις μάσκες , υγιεινή χεριών κ.λ.π. και όχι τα self test για τα οποία θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον χειρισμό τους.