Συνέντευξη: Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

Συνέντευξη: Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

Η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι  Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών της  Ελληνικής Λύσης, από την πρώτη στιγμή  αγωνίζεται για τα εθνικά θέματα, εντός και εκτός της Βουλής των Ελλήνων, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε απτές λύσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, με την εφαρμογή πρωτοποριακών ιδεών στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Η δράση της μέσα στη Βουλή των Ελλήνων περιλαμβάνει πολλές ερωτήσεις όχι μόνο για μείζονα θέματα της εκλογικής της περιφέρειας, αλλά και καθώς επίσης και με τοποθετήσεις της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του κοινοβουλίου, της οποίας αποτελεί μέλος.

Συνέντευξη: Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

Στην συνέντευξη που μας παρέθεσε τόνισε πως ως κάτοικος και βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών: «Χρέος μου, να αναδεικνύω τα ζητήματα που απασχολούν όλους όσους ζούμε κι αναπνέουμε στα βόρεια προάστια.»

Σας παραθέτουμε την συνέντευξη της Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου:

  1. Κυρία Αλεξοπούλου, έχετε επιδείξει ως μέλος της Βουλής των Ελλήνων μία ιδιαίτερα δυναμική δράση για τα προβλήματα της περιφέρειάς σας και, γενικά, των βορείων προαστίων των Αθηνών…

Οι ψηφοφόροι της περιοχής μου με τίμησαν με την ψήφο τους ακριβώς γι’ αυτό: για να αναδεικνύω τα ζητήματα που μας απασχολούν όλους μας, όσους ζούμε κι αναπνέουμε στους Δήμους των βορείων προαστίων. Νομίζω ότι με τη μέχρι τώρα στάση και πορεία μου στο κοινοβούλιο, ως νέα Βουλευτής που εξελέγη στις εκλογές του 2019, έχω “δικαιώσει” το κατ’ εμέ αυτονόητο, που είναι αυτό που σας ανέφερα προηγουμένως, να θέτουμε δυναμικά -με δράσεις μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή- ό,τι αφορά τις ζωές μας, το παρόν και το μέλλον μας. Και, επιτέλους, αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε στη Βουλή: να υπηρετούμε τον πολίτη!

 

  1. Μπορείτε να μας μιλήσετε για κάποια πρόσφατη πρωτοβουλία σας;

Εγώ και το κόμμα μου -η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Βελόπουλος- είμαστε, ξέρετε, πολύ ευαίσθητοι σε θέματα περιβάλλοντος. Θέλουμε να σώσουμε τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, αυτό που κληρονομήσαμε απ’ τους προγόνους μας! Έτσι, σ’ αυτό το πλαίσιο, ανέδειξα και θα συνεχίσω να αναδεικνύω ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε με τα δάση της περιοχής μας -της Πεύκης, όπου είναι το σπίτι μου, της Λυκόβρυσης, και όχι μόνο-, και το οποίο πρόβλημα αφορά στην έλλειψη φροντίδας των δέντρων μας. Θεωρώ απαράδεκτο, ένας δασικός πλούτος που μας περιβάλλει να πηγαίνει χαμένος και να κινδυνεύει με καταστροφή… Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, με ερωτήσεις μου προς την Κυβέρνηση και με έμπρακτες πρωτοβουλίες μου προς τους αρμοδίους, έφερα το πρόβλημα με τα δάση μας στην πρώτη γραμμή. Και θα συνεχίσω να το κάνω, μέχρι να δω τον φυσικό και δασικό μας πλούτο οχυρωμένο από πιθανή του εξαφάνιση!

  1. Έχει αλήθεια αρκετά προβλήματα προς αντιμετώπιση ο βόρειος τομέας των Αθηνών, δεν αποτελεί ζώνη ευημερίας και αδιαφορίας όπως πιστεύουν πολλοί και διάφοροι;

Το αντίθετο από αυτό που πιστεύουν πολλοί ισχύει! Τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή μας είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Στην περιοχή μας -από την Πεύκη, τη Λυκόβρυση και την Κηφισιά, έως το Μαρούσι, τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Ιωνία- ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλά και διάφορα. Απόδειξη, όλα όσα μέσα σε μία διετία έφερα στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Να γνωρίζετε, δε, ότι τα περισσότερα από αυτά είναι προβλήματα που φέρνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι των περιοχών στο πολιτικό μου γραφείο. Κι εγώ, ως ελάχιστο χρέος μου απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, τα θέτω άμεσα στους αρμόδιους, που είναι βεβαίως η Κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι υπουργοί.

  1. Πάμε και σ’ ένα ακόμα θέμα… Έχετε δείξει επίσης ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κυρίως στα άτομα με αναπηρίες. Θα έλεγα ότι θέτετε πολύ συχνά στη Βουλή τέτοιου είδους ερωτήματα…

Πραγματικά, η ευαισθησία μου απέναντι στους συνανθρώπους μας αυτούς, όπως σωστά είπατε, είναι δεδομένη. Έχω μάλιστα πει, από του βήματος της Βουλής, ότι μπορεί μέχρι τώρα εσείς οι Συνέλληνές μας -ιδίως τα ΑμεΑ, οι άνθρωποι με αναπηρίες- να μην είχατε κάποιον να σας εκπροσωπεί στη Βουλή, τώρα όμως έχετε εμένα, που είμαι η φωνή σας! Θεωρώ ότι κάναμε -εγώ, το κόμμα μου κι οι συνεργάτες μου- πολλή και ποιοτική δουλειά για τους συμπατριώτες μας που υποφέρουν, μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας. Πετύχαμε πολλά, και θα σας πω ένα μόνο, ότι αναγκάσαμε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει, διά στόματος του αρμοδίου υπουργού, την πρόταση που κατέθεσα δημόσια για τη δημιουργία εθνικού μητρώου ΑμεΑ, κάτι που έλειπε από την Ελλάδα. Έτσι, χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν αυτές τις ψυχές διορθώνονται και, επιτέλους, η πολιτεία μας αρχίζει και δείχνει την πρέπουσα συμπεριφορά και σεβασμό έναντι αυτών των ανθρώπων…

  1. Εσείς, μια γυναίκα στην πολιτική, πώς νιώθετε σ’ έναν χώρο που κάποτε θεωρείτο ανδροκρατούμενος;

Σωστά το θέσατε, κάποτε θεωρείτο μονοπώλιο των ανδρών. Έχουν όμως περάσει από τότε πολλά χρόνια και η παρουσία των γυναικών στην ενεργό πολιτική αυξήθηκε έκτοτε εντυπωσιακά και, επιτρέψτε μου να το πω, ποιοτικά. Με την όλη δράση μου μέσα και έξω από τη Βουλή, νομίζω ότι απέδειξα πως εμείς οι γυναίκες δεν υστερούμε σε κάτι, ίσα-ίσα με την οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε πολλά θέματα συμβάλλουμε γόνιμα στην ανάπτυξη καινοτόμων πολιτικών. Και -σημειώστε το αυτό, παρακαλώ- η Ελληνική Λύση στην κοινοβουλευτική της ομάδα αποτελείται κατά το ένα τρίτο από γυναίκες!

  1. Το κόμμα στο οποίο ανήκετε, η Ελληνική Λύση, πώς αντιμετωπίζεται από τους πολίτες; Θεωρείτε ότι η δυναμική σας μέσα στην κοινωνία ενισχύεται;

Σας απαντώ ευθέως: ναι, θεωρώ ότι μέρα με την ημέρα δυναμώνουμε όλο και περισσότερο, κι αυτό το βλέπω προσωπικά στην καθημερινότητά μου! Άλλωστε, αδιάψευστος μάρτυρας είναι και οι δημοσκοπικές έρευνες -που ποτέ δεν ήταν και ιδιαίτερα φιλικές μαζί μας…-, σύμφωνα με τις οποίες η Ελληνική Λύση, από το 2019 και μετά, είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που παρουσιάζει σταθερά άνοδο στην πρόθεση ψήφου και στις θετικές γνώμες των πολιτών. Κι αυτό συμβαίνει, επειδή οι συμπατριώτες μας βλέπουν ότι μόνο η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος νοιάζονται πραγματικά γι’ αυτό τον τόπο και στέκονται δίπλα στους Έλληνες!

  1. Πώς βλέπετε τα πράγματα με τον κορωνοϊό; Θα τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης;

Ξέρετε, ως Ελληνική Λύση ήμασταν οι πρώτοι στη Βουλή, που ήδη από τις αρχές του 2020 κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την πανδημία που βλέπαμε να έρχεται! Δυστυχώς, τότε δεν μας άκουσαν και χάθηκε κρίσιμος χρόνος. Όμως εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα της καταπολέμησης του φονικού ιού, χτυπώντας και πάλι το “καμπανάκι” στους κυβερνώντες, ότι δεν θα πρέπει ο Covid-19 να λειτουργήσει ως πρόσχημα για την καταπάτηση των ανθρώπινων και των εθνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων… Ναι στην καταπολέμηση του ιού, όχι όμως με κόστος τη στέρηση της ελευθερίας μας! Και ναι, είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι αν παρθούν οι σωστές αποφάσεις και τα σωστά μέτρα, τότε δεν θα αργήσει να λήξει αυτός ο πρωτοφανής εφιάλτης που ζούμε.

Συνέντευξη: Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

 

Ένα σύντομο βιογραφικό

Η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου 1962. Η καταγωγή της είναι από τα Βόρεια Προάστια της πρωτεύουσας, εφόσον ο πατέρας της καταγόταν από το Νέο Ηράκλειο και η μητέρα της από τη Νέα Ιωνία.

Σε ηλικία μόλις 4 ετών έχασε τη μητέρα της και μερικά χρόνια αργότερα, όταν ήταν 12 ετών, και τον πατέρα της. Με ένα κεφάλαιο που της άφησαν οι γονείς της, καταπιάστηκε στα 19 της μόλις χρόνια με την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, βλέποντας την εποχή εκείνη την ανάπτυξη των γύρω περιοχών, ασχολήθηκε με επιτυχία με την αγορά και κατασκευή κτιρίων στα Βόρεια Προάστια της Αττικής. Παράλληλα, εργαζόταν και σε ιατρείο. Μητέρα ενός γιου, 33 ετών σήμερα, πέρασε στα 48 της χρόνια τη δοκιμασία του καρκίνου, βγαίνοντας απ’ αυτή τη μεγάλη μάχη νικήτρια. Έκτοτε, αφιέρωσε κυριολεκτικά τη ζωή της στην Πατρίδα, αγωνιζόμενη μέσα από το πατριωτικό κίνημα για την επίτευξη των στόχων του Ελληνισμού.

Ακούγοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, να αναπτύσσει το πρόγραμμα και τις θέσεις του, αποφάσισε να συστρατευτεί μαζί του στον ιερό αυτό αγώνα.

Η δράση της μέσα στη Βουλή των Ελλήνων περιλαμβάνει πολλές ερωτήσεις όχι μόνο για μείζονα θέματα της εκλογικής της περιφέρειας, αλλά και για εθνικά θέματα, καθώς επίσης και με τοποθετήσεις της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του κοινοβουλίου, της οποίας αποτελεί μέλος. Είναι η Βουλευτής, που έθεσε από την πρώτη στιγμή στο κοινοβούλιο τον προβληματισμό για τον Covid-19 και τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, όπως επίσης και τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τον άνθρωπο με την επικράτηση της νέας ψηφιακής εποχής.