Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού

Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού

Μια παραδοσιακή Ιταλική συνταγή που ξεφεύγει από το συνηθισμένο και είμαστε  σίγουροι πως θα θέλατε να δοκιμάσετε, κυρίως μετά από την κρεατοφαγία της Κυριακής του Πάσχα. Τολμήστε να ξεφύγετε από τις σάλτσες ντομάτας στα ζυμαρικά σας και προτιμήστε κάτι ασυνήθιστο για τις Ελληνικές γεύσεις, σάλτσα λεμονιού.

Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού

Αυθεντική ιταλική συνταγή Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού

Υλικά

1 λεμόνι

350 γρ. σπαγγέτι

Αλάτι

3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

6 κ. σ. βούτυρο ανάλατο

85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

 

  1. Βράστε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  2. Κόψτε δύο μικρές φλούδες από το λεμόνι και κόψτε τις σε λεπτές γραμμές. Ξύστε την υπόλοιπη φλούδα και τοποθετήστε το ξύσμα σε μία κατσαρόλα. Ταυτόχρονα στύψτε το λεμόνι και φλέξτε δύο κουταλιές της σούπας από το χυμό του στην άκρη.
  3. Βάλτε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να πάρει μία βράση για περίπου 2 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς το χαμηλό και προσθέστε το βούτυρο, μία κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία κρεμώδη σάλτσα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
  4. Καθώς τα ζυμαρικά είναι έτοιμα αφαιρέστε περίπου 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό τους και προσθέστε στη σάλτσα.
  5. Σουρώνεις τα μακαρόνια και μία κουταλιά βούτυρο τα ξανά βάζεις στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατέψετε την σάλτσα με τα μακαρόνια και αφήστε τα στην φωτιά. Τέλος προσθέστε λίγη λίγη την παρμεζάνα, ανακατεύοντας σταδιακά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό , αλατίστε και ανακατέψτε. Καλή σας όρεξη .