Χαλάνδρι: Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον καταυλισμό των Ρομά από το Δήμο στα πλαίσια της καραντίνας που έχει επιβληθεί

Χαλάνδρι: Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον καταυλισμό των Ρομά από το Δήμο στα πλαίσια της καραντίνας που έχει επιβληθεί

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης διένειμε στον καταυλισμό των Ρομά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, παρουσία των αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής Κώστα Ευθυμίου, Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιου Γκάκα και των διαμεσολαβητριών του Κέντρου Κοινότητας Ρομά.

Η διανομή ακολούθησε την επιβολήαπό την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυστηρού lockdownστον καταυλισμό, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και εφόσον είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού στα μοριακά τεστ που διενήργησε ο Δήμος με ίδια μέσα, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Η προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων εντός των ορίων του καταυλισμού ισχύει από το απόγευμα του Σαββάτου 10 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χαλανδρίου και η Περιφέρεια Αττικής επιφορτίζονται με την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους του καταυλισμού, όπως και με τη συνδρομή των χρονίως πασχόντων.

 

Επιπρόσθετα μέτρα

Σημειώνεται τέλος ότι στο πλαίσιο των δράσεων αποτροπής διασποράς του κορονοϊού ο Δήμος Χαλανδρίου διενήργησε ήδη απολύμανση στην παιδική χαρά της οδού Χαραυγής που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ