Πεντέλη: Το μήνυμα της Δημάρχου για την  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το μήνυμα της Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης  Δήμητρα Κεχαγιά για την  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Σας παραθέτουμε το μήνυμα:

«Μια σπουδαία ημέρα με ένα διαφορετικό μήνυμα κάθε χρονιά, που έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό όλης της Γης στα θέματα Υγείας.

Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας τον 21ο αιώνα υπήρξαν πραγματικά εντυπωσιακές, τόσο στον διαγνωστικό, όσο και στον θεραπευτικό τομέα.  Εμβολιασμοί, πρωτοποριακές θεραπείες και φάρμακα, αλλά κυρίως πρόληψη μέσω έγκαιρης διάγνωσης, αποτέλεσαν τα μεγάλα όπλα της ανθρωπότητας που αντιμετώπισαν, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, πολλές ασθένειες στη σύγχρονη εποχή.

Παρόλα αυτά στο τέλος του 2019, όλο το 2020 και ακόμη και σήμερα σχεδόν στο μέσο του 2021, καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε το ξαφνικό, το μη προβλέψιμο, την εμφάνιση μίας πανδημίας που άλλαξε τη ροή της ανθρωπότητας σε όλα τα επίπεδα, συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές μας και αναδεικνύει την Υγεία ως το Αδιαμφισβήτητο και Υπέρτατο αγαθό.

«Χτίζοντας έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο υγιή».  Αυτό είναι το μήνυμα που υιοθετεί ο Π.Ο.Υ. για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Υγείας το 2021.

Υιοθετούμε απόλυτα το ζητούμενο αυτό.  Κάνουμε πράξη στο Δήμο Πεντέλης, με τις δράσεις μας στον τομέα της Υγείας, το δικαίωμα όλων να έχουν καλή υγεία και πρόσβαση σε ικανοποιητικές υπηρεσίες. Επανενταχθήκαμε στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ιδρύσαμε ΚΕΠ Υγείας, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Ιατρείο Μνήμης και συνεχίζουμε την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος κοινωνικής πολιτικής. Βασικός στόχος του Δήμου μας στον τομέα της Υγείας και γενικότερα της κοινωνικής πολιτικής είναι κανείς συμπολίτης μας να μη μένει αβοήθητος.

Όσον αφορά την πανδημία από την  πρώτη στιγμή εκδήλωσής της λάβαμε κάθε αναγκαίο μέτρο αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του Covid-19, τόσο στις δομές του Δήμου όσο και για τους κατοίκους της πόλης μας.

Πρωτίστως όμως, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα μας βρίσκει για δεύτερη συνεχή χρονιά να παρακολουθούμε και να ενισχύουμε τον αγώνα όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν ταχθεί στη μάχη απέναντι στην πανδημία.  Ιατροί, Νοσηλευτές, Υγειονομικό προσωπικό, εθελοντές που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αξίζουν το σεβασμό όλων μας. Τους ευχαριστούμε!

Ζητούμενο και φέτος είναι να τελειώσει η πανδημία και η αναμονή προκειμένου όλοι και πάλι να αισθανόμαστε ότι δεν κινδυνεύουμε και είμαστε ασφαλείς. Σημαντικό ρόλο σε αυτό κατέχουν η τήρηση των κανόνων που συστήνουν οι ειδικοί και η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Επιπρόσθετες, αλλά σημαντικές ελπίδες, δίνει η τεράστια επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία», πρωτόγνωρη για τα ιατρικά δεδομένα της χώρας μας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ας βοηθήσουμε όλοι, για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στην επιστροφή μας, σε ασφαλείς και φυσιολογικές συνθήκες!»