Συνταγή : Νηστίσιμη πίτσα με γαρίδες

Συνταγή : Νηστίσιμη πίτσα με γαρίδες

Την πίτσα την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και την απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας. Συνήθως δεν μπορούμε να σταματήσουμε σε ένα μόνο κομμάτι. Ακόμα και αυτές τις ημέρες της νηστείας μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμες και υπέροχες πίτσες που είναι σίγουρο πως η οικογένεια θα την ζητάει και εκτός νηστείας.

Συνταγή : Νηστίσιμη πίτσα με γαρίδες

Υλικά για την Συνταγή «Νηστίσιμη Πίτσα Με Γαρίδες»
Για τη ζύμη

600 γραμ. περίπου αλεύρι δυνατό

360 γραμ. χλιαρό νερό

8 γρ. ξηρή μαγιά

1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.σ ελαιόλαδο

1½ κ.γλ. αλάτι

Για την επίστρωση

1 φλ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή εμπορίου

2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ψιλές  φέτες

15 μανιτάρια  κομμένα σε σε ψιλές φέτες

350 γραμ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες

600 γραμ. κίτρινο τυρί νηστίσιμο

λίγη ρίγανη

μερικές ελιές σε ροδέλες

Εκτέλεση

 

Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη μας

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι το αλάτι και το νερό . Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και  το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη.  Το αφήνουμε να φουσκώσει για μιάμιση ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Τη σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε για 30 λεπτά  να φουσκώσουν πάλι. Φτιάχνουμε δύο πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η κάθε μία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης, είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια,. Αν την θέλουμε πιο  λεπτή και πιο τραγανή χρησιμοποιούμαι  πλάστη .

Πριν την βάλουμε στο ταψί πασπαλίζουμε την επιφάνια μας με  καλαμποκάλευρο που θα κολλήσει στο ζυμάρι μας ώστε να πετυχαίνουμε μια πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας.

 

Βάζουμε τα υλικά στο ζυμάρι μας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στην πίτσα. Απλώνουμε τα υλικά μας :  τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, τις γαρίδες, το τυρί και τις ελιές. Την τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά  με 20 λεπτά σε πολύ δυνατό φούρνο, μέχρι να γίνει τραγανή.

Καλή μας όρεξη…

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα edisorama.gr , συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο