Μια 25χρονη γυναίκα από το Μαλί κυοφορεί επτάδυμα

Μια 25χρονη γυναίκα από το Μαλί κυοφορεί επτάδυμα

Μια 25χρονη γυναίκα από το Μαλί στην επαρχία Τιμπουκτού σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ νοσηλεύεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Point G στο Μπαμακό καθώς κυοφορεί επτάδυμα και ήδη διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της όμως οι ειδικοί ανησυχούν για την υγεία της.

Οι γιατροί της όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας προτίμησαν να την στείλουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Μαρόκο γιατί ανησυχούν για την υγεία της αλλά και για τις πιθανότητες επιβίωσης των επτά εμβρύων.

Μια 25χρονη γυναίκα από το Μαλί κυοφορεί επτάδυμα

Η μεταφορά της χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση και από τον μεταβατικό πρόεδρο Μπα Ντάου. Έτσι η  25χρονη θα συνοδεύεται στο Μαρόκο από τον γιατρό της και δύο μέλη της οικογένειάς της.

Η γέννηση επτάδυμων είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Μεταξύ των καταγεγραμμένων περιπτώσεων είναι τα παιδιά ΜακΚόχι, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια, που γεννήθηκαν το 1997 στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Το 1998 μια 40χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία γέννησε πρόωρα τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια που ζύγιζαν από 900 μέχρι 1.150 γραμμάρια το καθένα. Τον Αύγουστο του 2008 μια 27χρονη Αιγύπτια έφερε στον κόσμο, επίσης πρόωρα, επτά μωρά βάρους από 2 μέχρι 3 κιλά το καθένα.