Χαλάνδρι: Σύσταση για την απόρριψη των κλαδεμάτων το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου

Χαλάνδρι: Σύσταση για την απόρριψη των κλαδεμάτων το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου

Η δ/νση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου καλεί τους πολίτες να μην απορρίπτουν κλαδέματα στους δρόμους το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μπορέσουν οι υπηρεσίες να μεταφέρουν τον τεράστιο όγκο σπασμένων κλαδιών και δέντρων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια» την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της διεύθυνσης Καθαριότητας, της Πολιτικής Προστασίας και του τμήματος Πρασίνου του Δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς τις τελευταίες μέρες, επιχειρώντας σε εκατοντάδες σημεία της πόλης, για να μπορέσουν να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο δουλειάς.

Μόνο μέσα στο σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν για την αποκομιδή των κλαδεμάτων 21 δρομολόγια από τις αρπάγες του Δήμου, 5 δρομολόγια με μεγάλα απορριμματοφόρα, 34 δρομολόγια με διαξονικά μικρά φορτηγά, 27 δρομολόγια με express μικρά απορριμματοφόρα ενώ έγιναν 8 δρομολόγια μεγάλων container από τον χώρο αποθήκευσης του Δήμου προς την απόθεση των πρασίνων εκτός Δήμου.

Ο παράλληλα ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους πολίτες:  «Να μην εισέρχονται στη Ρεματιά για κανένα λόγο, καθώς διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο από την πτώση κλαδιών που επλήγησαν από τον πρόσφατο χιονιά, αλλά δεν έχουν αποκολληθεί πλήρως από τα δέντρα. Παρακαλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται στις συστάσεις των ανθρώπων του Δήμου που βρίσκονται στις εισόδους της Ρεματιάς και να μην αγνοούν τις προειδοποιητικές κόκκινες κορδέλες που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς για να αποτρέψουν την είσοδό τους».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ