Κώστας Τίγκας: «Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων»

Κώστας Τίγκας: «Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων»

Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νύχτα που πέταξαν από τον Ουρανό των Ιμίων στον Ουρανό των Αγγέλων  οι τρεις ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο σημαιοφόρος Έκτωρ Γιαλοψός.

Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων

 

Στις 5.30 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996, εκτελώντας το ύψιστο χρέος προς την Πατρίδα, έμειναν στην ιστορία, στην προσπάθειά τους να υπερασπισθούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τα εθνικά συμφέροντά μας.

Τιμούμε τη θυσία όλων των Eλλήνων αξιωματικών οι οποίοι, με το παράδειγμά τους, εμπνέουν την κοινωνία και ιδιαίτερα την εκλεκτή νεολαία μας. Η υπερηφάνεια για τους ήρωες των Ιμίων, η ιστορία μας και η παιδεία μαζί με τη θρησκεία μας είναι οι συνιστώσες της εθνικής μας ταυτότητας.

Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων

Το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας μας διαμορφώνεται σωστά όταν ακουμπάει στο ένδοξο παρελθόν. Τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκης και ο Γιαλοψός υπερασπίσθηκαν την Ελλάδα. Υπερασπίσθηκαν όμως και την στρατηγική αξία του Αιγαίου στο πλαίσιο των κυριαρχικών  μας δικαιωμάτων που και σήμερα αμφισβητούνται από τους ταραχοποιούς της Μεσογείου.

Νοιώθουμε Υπερηφάνεια για τους τρεις τιμημένους Έλληνες αξιωματικούς που όταν η Πατρίδα τους κάλεσε έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντί της.

Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων
Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων

 

 Σύντομο βιογραφικό του Κώστα Τίγκα

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1968 και αποστρατεύθηκε  με το βαθμό του Αντιστρατήγου. Πτυχιούχος του Νομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αν. Καθηγητής Ηγεσίας & Χειρισμού Ανθρώπινου Δυναμικού στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στον Τομέα του Δημοσίου Management. Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Παπάγου & Βορείων Προαστίων. Πρόεδρος της Ενώσεως Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου «Ο Τίμιος Σταυρός». Πρόεδρος του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας.