ΗΠΑ: Ελπίδες γεννά η θεραπεία του Covid-19 με μονοκλωνικά αντισώματα

ΗΠΑ: Ελπίδες γεννά η θεραπεία της Covid-19 με μονοκλωνικά αντισώματα
«Ελπίδες γεννά θεραπεία κατά του Covid-19 με μονοκλωνικά αντισώματα συγκεκριμένα ο  συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων μείωσε κατά 70% τους θανάτους από κορωνοϊό.»

Οι θεραπείες αυτές εφαρμόζονται μόνο στις ΗΠΑ από την  Eli Lilly και την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron. Τα αντισώματα αυτά κατασκευάζονται στο εργαστήριο και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να εμποδίζουν την προσκόλληση του ιού και την είσοδό του στα ανθρώπινα κύτταρα.

ΗΠΑ: Ελπίδες γεννά η θεραπεία της Covid-19 με μονοκλωνικά αντισώματα

Τα αποτελέσματα της δοκιμής της  τρίτης φάσης, στην οποία συμμετείχαν 1.035 άνθρωποι, πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο της. Η μελέτη ήταν επίσης επιτυχής όσον αφορά τους δευτερεύοντες στόχους, δηλαδή της μείωσης του ιικού φορτίου στους ασθενείς και της μείωσης του χρόνου ανάρρωσης.

ΗΠΑ: Ελπίδες γεννά η θεραπεία της Covid-19 με μονοκλωνικά αντισώματα

Ο Ντάνιελ Σκοβρόσνκι επιστημονικός υπεύθυνος του ομίλου ανέφερε:

«Η μπαμλανιβιμάμπη (bamlanivimab) και η ετεσεβιμάμπη (etesevimab), μαζί, μπορούν να είναι δυνητικά μια σημαντική θεραπεία καθώς μειώνουν σημαντικά τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με Covid».

Η Eli Lilly και η εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron έχουν λάβει κατεπείγουσα άδεια για τη χρήση τους σε τέτοιες θεραπείες.