Αγία Παρασκευή: Άρθρο από την Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή με τίτλο «Δημοτική αρχή χωρίς άλλοθι… στην ανεπάρκεια της αιχμάλωτη»

Αγία Παρασκευή: Άρθρο από την Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή με τίτλο «Δημοτική αρχή χωρίς άλλοθι… στην ανεπάρκεια της αιχμάλωτη»

Άρθρο από την δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή με τίτλο «Δημοτική αρχή χωρίς άλλοθι… στην ανεπάρκεια της αιχμάλωτη»

Αγία Παρασκευή: Άρθρο από την Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή με τίτλο «Δημοτική αρχή χωρίς άλλοθι… στην ανεπάρκεια της αιχμάλωτη»

Σας παραθέτουμε το άρθρο :

«Κάθε φορά που ο Δήμαρχος είναι στριμωγμένος στη γωνία, αναζητά σωσίβιο στην πολιτικολογία, στη διαστρέβλωση και στο διχαστικό λόγο.

Με τις παλινωδίες, τις εμμονές του και την αλλόκοτη συμπεριφορά του έχει αφήσει τον Δήμο χωρίς προϋπολογισμό και έχει εγκλωβίσει την πόλη στην απραξία και τη μιζέρια, ενώ τα προβλήματα επιτείνονται. Αντί να απολογείται για τις καθυστερήσεις, τις απευθείας αναθέσεις και την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος, τους διαγωνισμούς του ενός διαγωνιζομένου με τις ανύπαρκτες εκπτώσεις, τις πανάκριβες προκάτ (τύπου container) αίθουσες της προσχολικής εκπαίδευσης, τη μη απαλλαγή των κλειστών επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη, τον τετραπλασιασμό του κόστους της μελέτης ΣΒΑΚ, τις εταιρείες του ΠΑΟΔΑΠ, τους απλήρωτους εργαζομένους και άλλα πολλά, μας ζητάει και τα ρέστα.

Ανακαλύπτει πολιτικές ετερόκλητες συμμαχίες, συνωμοτικές ενέργειες, δολιοφθορές, πολιτικούς συνεταιρισμούς και άλλες ανοησίες που ανακυκλώνει ο ίδιος και τα φερέφωνά του, αναζητώντας άλλοθι για την ανεπάρκειά του.

Μία δημοτική αρχή που αντί να επιδιώκει την σύνθεση και την συναίνεση μη έχοντας την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με συμπεριφορά ακραίου ρεβανσισμού,  επιτίθεται με διχαστικό λόγο σε κάθε παράταξη που δεν συμφωνεί μαζί της. Κατηγορεί δε τους πάντες και τα πάντα, με ανυπόστατες πολιτικές αναφορές, ιδιαίτερα όταν δέχεται κριτική. Χωρίς να απαντά σχεδόν ποτέ επί της ουσίας,  με προκλητική φρασεολογία και συμπεριφορά, με εντεταλμένους κονδυλοφόρους, με ανακοινώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να πολώσει το κλίμα. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στην οξύτητα και δεν θα πέσουμε και στην παγίδα να στραφεί αλλού η προσοχή των δημοτών και όχι στα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης.

Ερωτούμε ευθέως τον Δήμαρχο:

  1. Θα παραδώσει τα στοιχεία των εκατοντάδων απευθείας αναθέσεων μετά και την εισαγγελική παραγγελία και την εξώδικη πρόσκληση ή θα τα πάρουμε δια της δικαστικής οδού;
  2. Γιατί όλες σχεδόν οι απευθείας αναθέσεις που γίνονται με προσωπική ευθύνη και επιλογή του, ανατίθενται σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα εκτός του Δήμου; Αυτή είναι η έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας;
  3. Γιατί αδιαφόρησε τουλάχιστον επί ένα 6μηνο και αγνόησε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για το κτίριο του ΟΑΕΔ και τις υποδομές στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» για την προσωρινή στέγαση των υπηρεσιών και των υλικών του Δήμου, ενώ γνώριζε ότι θαέπρεπε να παραδώσει τον χώρο στην Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη του έργου του Νέου Δημαρχείου; Είναι ικανοποιημένος από τα μπαλώματα και τις σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής;
  4. Ποιος θα χρεωθεί τον ένα μήνα καθυστέρησης, δεδομένου ότι η σύμβαση του έργου είναι αναρτημένη από 21 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η παράδοση του χώρου με υπαιτιότητα του Δήμου έναν μήνα μετά;
  5. Με ποια σύμβαση ιδιωτικά φορτηγά και οχήματα μετέφεραν πριν από δύο, τρεις ημέρες στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» υλικά του Δήμου και της αυτεπιστασίας; Είναι μήπως μία καινούργια απευθείας ανάθεση, με προφορική συνεννόηση, αφού ο Δήμος μη έχοντας προϋπολογισμό δεν μπορεί να υπογράψει σύμβαση; Από ποιον δόθηκε η εντολή της μεταφοράς;
  6. Γιατί δεν κοινοποιεί ως οφείλει την έγγραφη διαμαρτυρία του Τμήματος Πρασίνου και της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής για τις αυθαίρετες και βεβιασμένες ενέργειες των τελευταίων ημερών που παραβιάζουν την νομιμότητα;
  7. Θα ζητήσει τώρα δημόσια συγνώμη για την απρέπεια να αναφερθεί στον αείμνηστο Σταύρο Κώτση με την φράση «θα τρίζουν τα κόκκαλα του Σταύρου Κώτση»

Είναι υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ