Ελλάδα: Με αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα: Με αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν τα σχολεία

 «Αύριο Δευτέρα 11/1 και  οι μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων, σχολείων ειδικής αγωγής, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μετά από διάστημα περίπου δύο μηνών και αφού οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το «πράσινο φως» επιστρέφουν στις τάξεις. Ενώ την  Παρασκευή ξεκίνησε η εξ αποστάσεως λειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας μέσω τηλεκπαίδευσης καθώς οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί αναφορικά με την επαναλειτουργία διά ζώσης, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

Ν. Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία- Προτεραιότητα το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σήμερα στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε  πως προτεραιότητα αποτελεί το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, έτσι λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία προχωρήσαμε  στη μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, κατά 20% έως 25% περίπου, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Για τα μέτρα που θα ισχύουν στα σχολεία που αύριο ανοίγουν η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε επίσης  πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω . Για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του σχολείου. Ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά. Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.