Βρετανία: Άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί  μία 90χρονη η πρώτη στον κόσμο

Βρετανία: Άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί μία 90χρονη η πρώτη στον κόσμο
 Άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί εκτός κλινικών δοκιμών κατά του νέου κορονοϊού στην Βρετανία  για πρώτη φορά στον κόσμο.

Βρετανία: Άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί μία 90χρονη η πρώτη στον κόσμο

Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε με  το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech κατά της covid-19 είναι η 90χρονη Margaret Keenan  από το Κόβεντρι, ενώ  η καταγωγή της είναι από τη Βόρεια Ιρλανδία. Έκανε το εμβόλιο στις 6:30 το πρωί, τοπική ώρα, στο νοσοκομείο της πόλης.

Βρετανία: Άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί μία 90χρονη η πρώτη στον κόσμο

Έτσι η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε, την περασμένη εβδομάδα, έγκριση επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο της Pfizer.

Στο Κρόιντον  υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης του σκευάσματος σε -70ο Κελσίου έτσι  χθες έφθασε η πρώτη παρτίδα εμβολίων όπου από εκεί θα αποσταλεί σε 50 νοσοκομεία που έχουν επιλεγεί. Μάλιστα  η κυβέρνηση  του Μπόρις Τζόνσον έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ωστόσο σε πρώτη φάση θα λάβει περίπου 800.000 τεμάχια – που αντιστοιχούν στον εμβολιασμό 400.000 ανθρώπων (δύο δόσεις).

Όσοι εμβολιάζονται θα λαμβάνουν πιστοποιητικό, το οποίο έχει μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα. Σε αυτή θα αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία ταυτότητας του πολίτη, τον τύπο εμβολίου που έκανε, τον αριθμό παρτίδας του εμβολίου και την ημερομηνία χορήγησής του αυτά τα στοιχεία θα καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης επισήμαναν πως σε αυτή τη φάση οι κάρτες δεν θα χρησιμοποιηθούν ως «διαβατήρια ανοσίας», ωστόσο δεν απέκλεισαν χώροι ψυχαγωγίας να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα ώστε να λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες.