Συνεπιμέλεια και από τους δυο γονείς σε περίπτωση διαζυγίου

Συνεπιμέλεια και από τους δυο γονείς σε περίπτωση διαζυγίου

«Το edisorama.gr στέκεται δίπλα στον αγώνα των Ενεργών Μπαμπάδων για τα δικαιώματα των παιδιών των χωρισμένων γονιών να έχουν μεγαλώνοντας  και τους δυο γονείς κοντά τους , υποστηρίζοντας την Συνεπιμέλεια και από τους δυο γονείς.

Ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο ενώ  πάνω από 20.000 παιδιά τον χρόνο είναι αντικείμενα διεκδίκησης από τους γονείς τους στα δικαστήρια σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Για δεκαετίες η ανατροφή των παιδιών αποτελούσε προνόμιο της μητέρας ενώ ο πατέρας όφειλε να βλέπει το παιδί  του μόνο στο χρονικό πλαίσιο που όριζε η δικαστική συμφωνία τέλεσης διαζυγίου.

#ΕνεργοίΜπαμπάδες

Στις μέρες μας οι γονείς 45 Ελληνόπουλων χωρίζουν καθημερινά, ενώ το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι 1 στα 10 παιδιά να έχει απομακρυνθεί από τον έναν από τους δύο γονείς του.

Ο νόμος του 1983 που μέχρι  σήμερα ορίζει την τύχη των παιδιών των χωρισμένων γονιών, κρίνεται πραγματικά αναχρονιστικός. Το 93% των υποθέσεων επιμέλειας στα Ελληνικά δικαστήρια κρίνεται υπέρ του ενός γονέα κυρίως της μητέρας . Αποτέλεσμα αυτού μόνο για το 2019  έγιναν 4800 κλήσεις στην αστυνομία  μόνο στην Αττική για παράβαση  δικαστικής απόφασης  επικοινωνίας του γονέα που δεν έχει την επιμέλεια. Αντίστοιχα το 2020 το πρώτο εξάμηνο ήταν 2500.

Στις αίθουσες των δικαστηρίων τα παιδιά εργαλειοποιούνται καθώς οι γονείς συγκρούονται προσπαθώντας να κερδίσουν  την επιμέλεια .Ο ανταγωνισμός που ο ίδιος ο νόμος δημιουργεί φέρνει σύγκρουση και στο τέλος έχθρα στους δυο γονείς με αποτέλεσμα να αποξενώνεται το παιδί από τον έναν γονιό. Η μόνη λύση για να έχει το παιδί και τους δυο γονείς είναι η συνεπιμέλεια

#ΕνεργοίΜπαμπάδες

Οι ενεργοί μπαμπάδες είναι ένας σύλλογος που αγωνίζεται να καθιερωθεί με νόμο η συνεπιμέλεια  και από τους δυο γονείς σε περίπτωση διαζυγίου.

 Το edisorama.gr στέκεται δίπλα στον αγώνα τους για τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν και τους δυο γονείς τους κοντά .Με αυτή την σκέψη και θέλοντας να συμβάλουμε στον αγώνα του Συλλόγου Ενεργοί Μπαμπάδες αλλά και για το δικαίωμα των παιδιών χωρισμένων γονιών να μεγαλώνουν ευτυχισμένα και με τους δυο γονείς η δημοσιογράφος μας Ελευθερία Μητσάκη πραγματοποίησε συνέντευξη με την κλινική Ψυχολόγο Νάσια Σκαμπαρδώνη που προβλήθηκε στη σελίδα των Ενεργών Μπαμπάδων.