Μαρούσι: Συνάντηση του Δήμαρχου Αμαρουσίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Μαρούσι: Συνάντηση του Δήμαρχου Αμαρουσίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

 Θεόδωρος Αμπατζόγλου: «Θετική εξέλιξη η ένταξη από την Περιφέρεια Αττικής νέων αντιπλημμυρικών έργων στο Μαρούσι – Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, για να γίνει η πόλη μας ένα σύγχρονο και ασφαλές Μητροπολιτικό κέντρο».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου χθες πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Πατούλη στην έδρα της Περιφέρειας, με σκοπό την εξέταση της προόδου υλοποίησης των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο καθώς και τη δρομολόγηση νέων που θα εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης για τους κατοίκους του Αμαρουσίου.

Μαρούσι: Συνάντηση του Δήμαρχου Αμαρουσίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη η ένταξη νέων έργων στο αναμορφωμένο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας όπως των αγωγών ομβρίων στο κέντρο Αμαρουσίου και τα Ανάβρυτα, της απορροής ομβρίων υδάτων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου και των αντιπλημμυρικών στον Αγ. Νικόλαο Αμαρουσίου συνολικού προϋπολογισμού 3.8 εκατ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης  Γιώργος Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, ένα εμβληματικό έργο για το Μαρούσι και σημείωσε ενδεικτικά πως εντός των επομένων 3 χρόνων θα έχει περατωθεί. Ακόμη αναφέρθηκε στο νέο τρόπο ισότιμης διαχείρισης των αιτημάτων ασφαλτοστρώσεων που θα ξεκινήσει από το νέο έτος, ενώ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει την υπερτοπικότητα της πόλης του Αμαρουσίου και θα συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών.

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την ένταξη νέων έργων που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης καθώς και την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς από τον Περιφερειάρχη.

Δήμος Αμαρουσίου και Περιφέρεια Αττικής, συμφωνήσαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας προκειμένου να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να επιταχυνθούν οι χρόνοι εκτέλεσης των έργων.

Μαρούσι: Συνάντηση του Δήμαρχου Αμαρουσίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε:

«Θα συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση των υποδομών του Αμαρουσίου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε αδικηθεί. Με δεδομένο ότι αποτελεί προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών, θα συμβάλλουμε στην ένταξη  αντιπλημμυρικών έργων, υποδομών και εγκαταστάσεων που έχουν σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και άθλησης των πολιτών. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου, θα υλοποιήσουμε μέσα στην τρέχουσα θητεία, μια σειρά από αναγκαία έργα στο Μαρούσι για να παραμείνει μια Ανθρώπινη Πόλη».

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε:

«Να δημιουργήσουμε υποδομές στο Μαρούσι που θα το καταστήσουν ένα σύγχρονο και ασφαλές Μητροπολιτικό κέντρο. Η βαριά υπερτοπική χρήση της πόλης απαιτεί νέους δρόμους και πεζοδρόμια, δίκτυα ομβρίων υδάτων και διευθέτηση των ρεμάτων έτσι ώστε η καθημερινότητα στο κομβικό προάστιο του Βορείου Τομέα των Αθηνών, να αντάξια των προσδοκιών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών. Για όλα αυτά έχουμε καταθέσει ώριμες μελέτες και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και την ένταξη νέων έργων ή / και την όσο το δυνατό συντομότερη δημοπράτηση των ενταγμένων. Εσείς κ. Πατούλης ως τέως Δήμαρχος Αμαρουσίου γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα προβλήματα υποδομών της πόλης και είμαστε σίγουροι πως με την ιδιότητά σας ως Περιφερειάρχης θα σταθείτε  στο πλευρό μας».

Κατά τη συνάντηση εργασίας παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Β. Κάββαλος και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μ. Σεραφετινίδου του Δήμου Αμαρουσίου και ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.