Πεντέλη: Το μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης για την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973

Πεντέλη: Το μήνυμα της Δήμαρχου Πεντέλης την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973

Το μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά  για την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973

Πεντέλη: Το μήνυμα της Δήμαρχου Πεντέλης την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973

Σας παραθέτουμε το μήνυμα :

«Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, μία εξέγερση που αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, ενάντια στο καθεστώς των Συνταγματαρχών που επιβλήθηκε με τη βία στη χώρα και τη βύθισε στο σκοτάδι για μία επταετία.

Σήμερα, τιμούμε τους αγώνες εκείνης της γενιάς, τους αγώνες των φοιτητών, αλλά και των υπόλοιπων πολιτών που συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα και που υπερασπίστηκαν σε δύσκολους καιρούς, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Παιδεία.

Φέτος, ο εορτασμός θα είναι διαφορετικός εξ αιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης από την πανδημία του Covid-19.  Όμως και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποδίδουμε τη δέουσα τιμή και τον πρέποντα σεβασμό σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για επάνοδο στην δημοκρατική ομαλότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.

Το Πολυτεχνείο ως σταθερό σημείο αναφοράς για τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας, συνεχίζει και σήμερα να συγκινεί και να εμπνέει».