Ηράκλειο Αττική: Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος σκοπεύει να μειώσει τη δημοτική φορολογία

Ηράκλειο Αττική: Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος σκοπεύει να μειώσει τη δημοτική φορολογία

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σκοπεύει να μειώσει τη δημοτική φορολογία προκειμένου να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης, φέτος δε επίκαιρα παρά ποτέ, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία που η πανδημία έχει ανατρέψει τον οικονομικό προγραμματισμό σε φάσμα που ξεκινάει από την πιο απλή οικογένεια και φτάνει μέχρι τη μεγαλύτερη εταιρία.

Ηράκλειο Αττική: Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος σκοπεύει να μειώσει τη δημοτική φορολογία

Η πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή, η οποία, σε πρώτη φάση, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και θα συζητηθεί, ακολούθως, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έχει ως εξής:

Για τις οικίες, νέα μείωση 5,35% στους συντελεστές των δημοτικών τελών και 5,71% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων. Επίσης, μείωση 50% στα τέλη που καταβάλουν οι πολίτες για τους κλειστούς χώρους στάθμευσης (η μειωση στα πάρκινγκ υιοθετήθηκε έπειτα από πρόταση δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας)

Για τα καταστήματα, μείωση 20% στο τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα.

Οι επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατά την διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα απαλλαγούν πλήρως από την καταβολή τελών για το διάστημα που παρέμειναν κλειστές.

Διατηρούνται οι ειδικές απαλλαγές που φτάνουν έως και το 100% έκπτωσης στις ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού όπως μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ κοκ καθώς και το 50% της μείωσης των δημοτικών τελών για τα δύο πρώτα χρόνια για κάθε νέα επιχείρηση που ανοίγει στο Ηράκλειο.

Με τις νέες, φετινές μειώσεις, η δημοτική αρχή συνεχίζει τη παράδοση των ελαφρύνσεων για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Ηρακλείου, αθροιστικά τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του Δήμου.