ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ : Εργατικό θανατηφόρο ατύχημα στον Δήμο Ωρωπού

Εργατικό θανατηφόρο ατύχημα στον Δήμο Ωρωπού

Σήμερα, ξημερώματα, 46χρονος συνάδελφος εργαζόμενος στη καθαριότητα του Δήμου Ωροπού έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στην οικογένεια του.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα με ευθύνη των Δημάρχων και της Κυβέρνησης. Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος προστέθηκε στη μαύρη λίστα.  Κάθε μέρα έχουμε και ένα εργατικό «ατύχημα», αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία 5 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε, αν θα αφήσουμε την τελευταία μας πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Τα εργατικά «ατυχήματα» δεν οφείλονται ούτε στη κακιά στιγμή, ούτε στην κακιά ώρα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Φτάνει έως εδώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, να περιμένουμε το πότε θα έρθει και η δική μας σειρά. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΑ 29/10/2020