Αθήνα:   Σε αδιέξοδο οι επιχειρήσεις στην Πλάκα.

Αθήνα:  Πλάκα σε αδιέξοδο οι επιχειρήσεις
Ένα Γολγοθά ζουν καθημερινά πλέον οι επιχειρήσεις που ζητούν θαρραλέα μέτρα οικονομικής  στήριξής τους  και ένα σχέδιο για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.

Τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα . Το ενοίκιο, το ρεύμα και γενικά τα έξοδα των μαγαζιών τρέχουν, χωρίς από πουθενά να υπάρχουν έσοδα. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι ότι οι επιχειρήσεις δεν βλέπουν να υπάρχει ένα ουσιαστικό  σχέδιο διεξόδου από την κρίση όπου  οι επιχειρηματίες να μην χάσουν τα μαγαζιά τους και οι υπάλληλοι να στηριχθούν στις δύσκολες στιγμές που περνάνε.

Αθήνα:  Πλάκα σε αδιέξοδο οι επιχειρήσεις

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της εμπορικής και οικονομικής κατάρρευσης  είναι και η  περιοχή της Πλάκας. Τα μαγαζιά  είναι ανοιχτά αλλά χωρίς πελάτες και με άδεια ταμεία. Οι επιχειρηματίες σε αδιέξοδο, αφού τα έξοδα τρέχουν και συνεχώς διογκώνονται. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία  το 13,7% των καταστημάτων της Πλάκας παραμείναν κλειστά ενώ και όσα λειτουργούν εμφανίζουν μείωση τζίρου άνω του 75% .

  Όπως οι ίδιοι λένε «… δεν είναι μόνο η απουσία των τουριστών υπεύθυνη για αυτή την τραγική κατάσταση αλλά και η απροθυμία των Αθηναίων να κάνουν τη βόλτα τους στα όμορφα στενά της Πλάκας … τα οποία τώρα είναι πολύ πιο φιλόξενα και με καλύτερες τιμές…»

Αθήνα:  Πλάκα σε αδιέξοδο οι επιχειρήσεις

Είναι  αναγκαία η λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθώς όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο πολύ θα μεγαλώνει το αδιέξοδο .