Ελλάδα: Περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας από γονέα για την μάσκα εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο – Παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Ελλάδα: Περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας από γονέα εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά – παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Με αφορμή ενός περιστατικού σε σχολειό στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα και εξελίχτηκε σε λεκτική και σωματική βία εναντίον εκπαιδευτικού η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ανάρτηση της τόνισε  πως τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές.

Η ανάρτηση της Υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως:

«Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».