Πεντέλη: Τα σχολεία της πόλης είναι έτοιμα για να υποδεχτούν με ασφάλεια τους μαθητές

Πεντέλη: Τα σχολεία της πόλης είναι έτοιμα για να υποδεχτούν με ασφάλεια τους μαθητές

Ο Δήμος έχει ήδη λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, παράλληλα έχει ανακαινίσει τα σχολεία και έχουν γίνει οι απαραίτητες απολυμάνσεις. Έχουν μοιραστεί οι μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

Η  Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά για την νέα σχολική χρόνια :

«Αύριο ξεκινάει μια δύσκολη σχολική περίοδος. Ποια θα είναι η διάρκεια αυτής άγνωστο. Όλοι ευελπιστούμε για το καλύτερο, έχουμε ήδη λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, έχουμε ανακαινίσει τα σχολεία μας, έχουμε επισκευάσει και αποκαταστήσει τις ζημιές των προηγούμενων ετών. Θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα λίγα σχολεία που έχουν απομείνει.

Απολυμάνσεις έχουν γίνει σε όλα τα σχετικά κτήρια ήδη από το καλοκαίρι, έχουν σφραγισθεί και είναι έτοιμα να υποδεχτούν από αύριο τους μαθητές του Δήμου μας.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα άγχη για τα παιδιά. Πώς θα είναι με τη μάσκα; Πώς θα κρατούν αποστάσεις; Πώς θα μπορέσουν να προφυλαχθούν; Και εγώ όταν αποχαιρετήσω τα δικά μου παιδιά αύριο να πάνε σχολείο, αυτά θα σκέφτομαι. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι είναι εύκολο. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι είναι απλό.

Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ο καθένας από το πόστο του να κάνουμε όσο γίνεται πιο εύκολη και ανώδυνη την κατάσταση. Η ατομική μας ευθύνη συνεχίζει και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, των παιδιών μας και των γύρω μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέβαλλαν ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και αλλαγές στα σχολεία μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς γιατί είμαι σίγουρη πως η στάση τους και η αρωγή τους θα είναι πολύτιμες στο δύσκολο έργο που έχουμε όλοι μπροστά μας.

Καλή αρχή λοιπόν αύριο και θα είμαι εκεί στο πλευρό όλων, να αντιμετωπίσουμε μαζί όποιο πρόβλημα και αν προκύψει!»